Screen-Shot-2016-05-24-at-3.48.29-pm-1 copy
Utrip mesta · kulinarika

Zagotovo ste že naleteli na zgodbo nekoga, ki je užival v kosu kruha, namazanega s pašteto in čokoladno kremo hkrati. No, saj ste morda tudi vi ‘izumili’ kakšno kombinacijo, ki se je sicer nihče drug ne bi pritaknil. Ja, sto ljudi, sto okusov in nekateri imajo prav zanimivega. Predstavljamo vam kombinacije jedi, ki sprva delujejo neužitno, a naj bi bile prav nasprotno.

1. Testenine, govedina, kisle kumarice in omaka za burgerje

Ojoj! Že zapomniti si je težko. Jed naj bi imela okus po sendviču Big Mac. Če ste doma in se vam ‘lušta’ McDonald’sove specialitete, so testenine z omenjenimi sestavinami lahko odlična alternativa.

2. McDonaldsov francoski krompirček in sladoled McFlurry

Vsak zase sta odlična, kajne? Francoski krompirček, potopljen v kečap ali katero drugo omako. Mmmmm! Za posladek pa McFlurry. Že stokrat videno in doživeto, kajne? Kaj pa, če poskusite oboje hkrati? Če pomočite krompirček kar v McFlurry? Storite to najprej na skrivaj, če pa se izkaže, da vam je všeč, pa le pogumno.

3. Popečen kruhek z arašidovim maslom in mlečnim namazom

Arašidovo maslo je sicer bolj jed Američanov, a tudi naše trgovine so dobro založene z njim. Ko si boste pripravljali to okusno jed, bodite pazljivi, ker oba namaza zelo hitro pobegneta z rezine kruha, saj se v hipu stopita.

4. Kava in omaka Sriracha

Pekoča čilijeva omaka Sriracha je del vietnamske kuhinje in jo kombinirajo s praženimi rezanci ali pa uporabljajo kot preliv za spomladanske zavitke. Kava je pa kava. In ko ju zmešate skupaj, dobite … no, ja. Pokusite.

5. Pringles z majonezo

Če že kam pomakamo čips, ga najraje v kakšno pikantno omako. Pa ste kdaj pokusili še kakšno drugo? Recimo majonezo? Ne? Dajte!

6. Sendvič z instant jušnimi rezanci

Dva kosa kruha, maslo in pest kuhanih jušnih rezancev oz. ‘nudeljcev’. Nobene hranilne vrednosti, ogromno hidratov in slabe vesti!

+ Pečeno meso z majonezo

Morda je od vseh kombinacij ta videti še najbolj običajno. Kdo od mesojedcev ne obožuje pečenega mesa? Naj bo na žaru ali v pečici. V tem delu sveta smo sicer vajeni ajvarja, lutenice in ostalih zelenjavnih pomak, a vabimo vas, da jih enkrat za spremembo ‘potunkate’ še v majonezo.

Tako! Če se boste lotili katere od naštetih gurmanskih avantur, bodite previdni. Napravite najprej majhen grižljaj in počakajte minuto. Če bo z vami vse O. K., potem vam pa želimo dober tek. No, pa tudi, če imate kakšen avtorski recept v rokavu, vas vabimo, da ga v komentarjih delite z nami :)!

Kavarna in restavracija Švicarija: raj v Tivoliju Kavarna in restavracija Švicarija: raj v Tivoliju beerfest copy Danes je svetovni dan piva. Na zdravje! 2017_07_FF_FB_citymagazine_1000x500 FerFud DUEL: fini grižljaji po fer ceni shutterstock_429147361 Zato si slabe volje: 7 živil, ki te znanstveno dokazano spremenijo v “tečko” · · · ·