Pariz, Francija
V zraku · buzz buzz

Se sprašujete, kam se odpraviti, da boste zares začutili praznični duh? Morda bi morali razmisliti o mestih, v katerih najdemo ogromna in čudovita božična drevesa.

Kje se nahaja 7 najlepših božičnih dreves na svetu?

1. Ciudad de Mexico, Mehika

Mehičani v predbožičnem času na trgu Zocalo vsako leto znova pozdravijo velikansko božično drevo, ki stoji pred metrapolitansko katedralo. Božično-novoletna izkušnja je še toliko bolj prijetna zaradi bližnjega drsališča, žive glasbe in lučk.

2. New York, ZDA

New York velja za mesto, ki je v času božičnih praznikov najbolj razkošno okrašeno. Veliko zaslug za to ima tudi norveška smreka, ki se nahaja v Rockefeller centru, v višino pa običajno meri med 20 in 30 metrov. Pohvali se lahko z dolgoletno tradicijo, saj jo na istem mestu postavljajo že od leta 1933. Na njenem vrhu vas pričakuje zvezda iz Swarovski kristalov.

3. Rio de Janeiro, Brazilija

Edinstveno božično drevo, ki je visoko preko 80 metrov, plava v laguni Rodrigo de Freitas. Okrašeno je z več kot 3 milijoni lučk. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ga prebivalci Ria de Janeira zadnji dve leti niso mogli občudovati, se pa zato znova vrača v letu 2018.

4. Pariz, Francija

Čudovito štirinadstropno drevo najdemo v pariški veleblagovnici Galeries Lafayette. Ustvarjalci kupce vsakoletno presenetijo z novo tematiko božične dekoracije. Sponzor letošnjega božičnega drevesa, ki navdušuje z zeleno zlato barvno kombinacijo, je prestižno urarsko podjetje Piaget.

5. Gubbio, Italija

Lučke na gori Ingino, ki se dviga nad italijanskim mestom Gubbio, so postavljene v obliki božičnega drevesa. Lani jih je prižgal astronavt Paolo Nespoli, ki je signal poslal z vesoljske postaje, leta 2014 pa sam papež.

6. Vilna, Litva

27-metrska jeklena konstrukcija, prekrita s 6000 vejami in 5 kilometri lučk, sije v starem mestnem jedru Vilne. Obiskovalci se lahko sprehodijo pod svetlečo se odejo. Tako dobijo občutek, da se nahajajo v notranjosti božičnega drevesa.

7. Tajpej, Tajvan

Tajpejsko božično drevo stoji pred mestno hišo in je glavni razlog za to, da se Tajpej v zimskih mesecih preobrazi v božično deželo. Kljub temu da božič v Tajvanu ni državni praznik, pa se domačini ob idilični dekoraciji brez zadržkov zabavajo.


Hirzutizem 5+ telesnih značilnosti, ki jih boste morda videli le enkrat v življenju lego-hogwarts-main Največji set lego kock za vse ljubitelje Harryja Potterja shutterstock_1042905718 Zakaj je Coca-Cola v McDonald’su boljšega okusa, kot če jo pijete drugje? elf-will-ferrell-zooey-deschanel To je PRAVI razlog, da je božič 25. decembra! · · · ·