wes-hicks-726601-unsplash
Utrip mesta · moda · moška moda

Pohodniški škornji se uvrščajo med opremo, ki jo mora imeti vsak popotnik. Ob tem, da uporabnikove noge ščitijo pred neprijetnostmi, tudi pomagajo pri premagovanju različnih naravnih ovir.

Če škornjev še nimate ali pa ste jih že izrabili do te mere, da so tako rekoč neuporabni, je čas, da si priskrbite nove. Izbirate lahko med nešteto možnostmi, saj številne blagovne znamke izdelujejo kakovostno pohodniško obutev. Za začetek si lahko ogledate 7 modelov škornjev, ki navdušujejo pohodnike po svetu.

TIMBERLAND WHITE LEDGE

Timberlandov model obutve je izdelan iz vodoodpornega in privlačnega usnja. Njegova zunanjost je prekrita z gumijastim materialom, primernim za skalnat teren.

TEVA M ARROWOOD LUX

Teva se sicer po slovesu ne more primerjati s Timberlandom, a to še ne pomeni, da se ne uvršča med najboljše proizvajalce pohodniške opreme. Njihovi škornji so zaradi visoke odpornosti primerni zlasti za težavne gorske poti.

COLUMBIA PEAKFREAK VENTURE OMNI-HEAT

Čevlje podjetja Columbia lahko označimo za tehnološko napredne. Zgornji del vodoodporne obutve je izdelan iz usnja. Pozabiti ne smemo niti na podplat Techlite in notranji vložek s tehnologijo Omni-Heat.

KEEN TARGHEE II

Keen je najbolj znan po pohodniških sandalih, a hkrati proizvaja tudi obutev za hladnejše vreme. Model Targhee II se ponaša z zgornjim delom iz  usnja Nubuck, čvrstim gumijastim podplatom in zračnim notranjim vložkom.

SALOMON ULTRA MID 2

Salamonovi škornji Ultra Mid 2 vas bodo očarali s črno barvo, ki jim daje poseben značaj. Omeniti je treba še vezalke s posebnim sistemom zavezovanja, zgornji del iz zračne tkanine in podlogo GORE-TEX.

VASQUE BREEZE 2.0

Če vas privlačijo pohodi po nevarnih terenih, vam priporočamo škornje Vasque Breeze 2.0. Ti bodo zahvaljujoč debelemu podplatu kos tudi najtežjim vremenskim in reliefnim razmeram.

UNDER ARMOUR UA SPEEDFIT 2.0

Da, tudi Under Armour izdeluje pohodniške škornje. Model UA Speedfit 2.0 vas bo prepričal predvsem z neverjetno lahkotnostjo. Teža enega škornja namreč znaša le 310 gramov.


moška moda 2018 Moška moda 2018: največji trendi za jesen/zimo 2018 moški nahrbtniki 10 kul nahrbtnikov pod 90 evri 56650aebfefc3c2084d90d0d596df059 5 TOP LAHKIH SUPERG ZA POLETJE Orlebar_Brown_James_Bond_Thunderball_Desktop Moške kopalke 2018: kopalke, ki si jih želi vsak moški · · ·