mamma-mia-here-we-go-again-film-1300x731
Kulturni izbor · film

Morje, gore, terme, prestolnice … Za karkoli se boste letos odločili, nikar ne pozabite na počitnice v kinu, kjer vas avgusta čakajo prave filmske poslastice.

To so top filmi, ki jih v kinu pričakujemo avgusta.

Animirana družinska pustolovščina
Hotel Transilvanija 3: Vsi na morje (Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation, 2018)

V tretjem filmu iz posrečene animirane serije bo Manca presenetila Drakulo z družinskim potovanjem na razkošni križarski ladji, da bi se odpočil od napornega upravljanja hotela. Ker je prav Drakula navadno tisti, ki skrbi, da bodo drugi prijetno preživeli svoje počitnice, je tokrat napočil čas, da nekdo drug poskrbi za njegovo sprostitev. Pošasti se na ladji veselo zabavajo, toda nenadoma jim zabavo prekine nepričakovan ljubezenski zaplet.

od 2. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Glasbena komedija
Mamma mia! Spet začenja se (Mamma Mia! Here We Go Again, 2018)

V drugem delu bomo lahko spoznali, kako so se med glavnimi igralci spletle prijateljske in ljubezenske vezi. Noseča Sophie bo poleg čarov nosečnosti odkrivala tudi pretekla dejanja in odločitve svoje matere, ki jo bo kot mlado Donno upodobila igralka Lily James (pred kratkim smo jo lahko gledali v zgodovinski drami Najtemnejša ura, sicer pa je znana po vlogah v filmih Pepelka in Voznik). Sophie bosta pri vodenju materinega hotela pomagali njeni prijateljici Rosie in Tanya, na obisk pridejo tudi vsi trije bodoči dedki, veliko presenečenje pa bo nepričakovan obisk babice (igra jo pevka Cher), ki je Sophie še ni nikoli srečala.

od 2. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Glasbeni biografski dokumentarec
Whitney (Whitney, 2018)

Dokumentarni film Whitney je intimen, a nazoren portret Houstonove in njene družine, ki sega globje od vsem znanih škandaloznih naslovov v medijih v njenem času. Z oskarjem nagrajeni režiser Kevin McDolnald s pomočjo še nevidenih posnetkov iz zakulisja in demoposnetkov, redkih intervjujev ter osebnih videov vsem tako ljube Whitney prikaže skrivnost dive, ki je navduševala milijone, medtem ko se je sama borila s svojo težko preteklostjo.

od 2. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Biografska komična drama
Ne skrbi, peš ne bo prišel daleč (Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot, 2018)

Po tem, ko zabušant in alkoholik John Callahan v avtomobilski nesreči skoraj izgubi življenje, ostane za vse življenje priklenjen na voziček. Kljub nesreči, ki ga je doletela, pa se noče odreči alkoholu. K zdravljenju ga spodbudita njegovo dekle in karizmatični sponzor, ki vodi klub anonimnih alkoholikov. Tako John sčasoma odkrije svoj dar – risati začne prodorne, smešne, žgečkljive in politično nekorektne časopisne karikature, s čimer doseže širšo prepoznavnost. To mu vlije novih moči, da začne drugače gledati na življenje.

od 9. avgusta / Kolosej

Romantična komedija
Plesna terapija (Finding Your Feet, 2018)

Snobovska in zadrta lady Sandra po skoraj štirih desetletjih zakona odkrije, da jo cenjeni soprog že dalj časa vara z najboljšo prijateljico. Pretresena ga zapusti in poišče (ne tako zelo) varno zavetje pri odtujeni starejši sestri Bif. Sestri si ne bi mogli biti bolj različni, saj je Bif boemska, svobodomiselna, neposredna, dovzetna le za serijske zmenke in predana zgolj svojim nenavadnim načelom. Toda stvari se obrnejo drugače, kot bi pričakovali in kar Sandra (vsaj njej se tako zdi) potrebuje: nerada prepusti Bif, da jo zvleče v njen amaterski plesni tečaj, kjer se sčasoma le postavi na (plesne!) noge in odkrije … ljubezen.

od 9. avgusta / Kolosej

Drama
Prenovljeni Marvin (Marvin ou la belle éducation/ Reinventing Marvin, 2018)

Marvin odrašča v delavskem okolju, kjer štejejo samo tradicionalne vrednote. Že njegov videz ga izpostavlja zavračanju okolice in tudi družina se ga malodane sramuje. Marvin nima izbire, zapustiti mora domače okolje in si ‘izruvati srce’, da lahko zaživi s tistimi, ki ga razumejo in ki so mu podobni. Kaj se bo Marvinu zgodilo, predvsem pa, kako se mu bo to zgodilo, torej kako bodo drugi vplivali na njegovo življenjsko pot?

od 9. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Akcijska srhljivka
Misija: Nemogoče – Izpad (Mission: Impossible – Fallout, 2018)

Potem ko se je zadnja misija slabo končala, se svet sooča s hudimi posledicami. Agent Ethan Hunt prevzame odgovornost, da izpolni prvotno zadano nalogo, medtem ko v Cii začnejo dvomiti o njegovi lojalnosti in motivih. Hunt se znajde v bitki s časom, lovijo pa ga tako njegovi atentatorji kot njegovi nekdanji zavezniki, da bi preprečili katastrofo globalnih razsežnosti.

od 16. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Animirani film
Račka, račka, gos (Duck Duck Goose, 2018)

Chao in Chi sta osiroteli rački, ki imata to (ne)srečo, da se izgubita in na poti naletita na svojeglavega gosaka Penga, ki v zraku raje izvaja akrobatske vragolije, kot da bi s svojo jato odletel na jug. Izgubljeni rački ga sprva prav nič ne zanimata, vse dokler si med predrznim letenjem ne poškoduje krila. Takrat se le odloči, da bo račkama pomagal poiskati njuno jato. Da bi ubežali zimi in snegu, se trojica odpravi na razburljivo pustolovščino.

od 16. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Zgodovinska romantična drama
Mary Shelly (Mary Shelly, 2018)

Film je zgodba o angleški pisateljici Mary Wollstonecraft Godwin, avtorici enega svetovno najbolj znanih gotskih romanov Frankenstein, in njenem burnem razmerju s slovitim romantičnim pesnikom Percyjem Bysshejem Shelleyjem. Oba izredno svobodnega duha sta živela v času omejujoče družbene omike, povezovale so ju medsebojna privlačnost in napredne ideje, ki so presegale njuna leta in čas, v katerem sta živela.

od 23. avgusta / Kolosej

Znanstvenofantastični akcijski spektakel
Megalodon: Predator iz globin (The Meg, 2018)

Več kot 300 kilometrov stran od kitajske obale 20-metrski prazgodovinski morski pes, imenovan megalodon, za katerega se je zdelo, da je že davno izumrl, napade raziskovalno posadko. Potapljač Jonas Taylor, ki je že naletel na to pošast, stopi v akcijo, da bi rešil posadko in ustavil sveže krvi željnega mesojedca, preden napade celino. Ali bo ekipa preživela napad velikanskega morskega psa?

od 23. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Grozljivka
Slender Man (Slender Man, 2018)

Zgodba se odvija v malem mestecu v Massachusettsu, kjer štiri srednješolke opravijo poseben obred, da bi razkrile nevarnega Slander Mana. Ko ena od njih skrivnostno izgine, njeni prijateljici sumita, da je tudi ona postala žrtev Slender Mana.

od 23. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Komedija
Vohun, ki me je nategnil (The Spy Who Dumped Me, 2018)

Najboljši prijateljici Audrey in Morgan nepričakovano postaneta del mednarodne zarote po tem, ko se Audreyjin bivši fant v njunem stanovanju prikaže z ekipo smrtonosnih morilcev. Dvojica se poda na akcijsko pustolovščino, ki ju ponese v Evropo, kjer bežita pred atentatorji in sumljivim, a očarljivim britanskim agentom.

od 23. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Akcijski triler
Pravičnik 2 (The Equalizer 2, 2018)

Robert McCall se posveča temu, kar najbolj obvlada – boju za pravico in reševanju tistih, ki potrebujejo pomoč. Potem ko v organizirani zaroti ugrabijo in ubijejo njegovo nekdanjo šefinjo, se pravičnik sklene maščevati. Na lovu za pravico sreča izkušene morilce, ki utegnejo biti celo tako dobri kot on. Ampak McCall ne pozna strahu. Rešuje težave, ki jih šibkejši ne morejo sami rešiti, saj je navsezadnje Pravičnik.

od 30. avgusta / Cineplexx, Kolosej

Animirani film
Skrivno življenje mačk (Cats and Peachtopia, 2018)

Maček po imenu Blanket živi s sinom v stanovanju prijazne ženske. Nič jima ne manjka, imata lepo in mirno mačje življenje. Oče je popolnoma zadovoljen, saj je sit in mu je zelo udobno na njegovi blazini. A vedoželjnega sina močno daje radovednost, kaj se skriva na drugi strani okna. Ko oče sinu pove za skrivnostno deželo Peachtopia, je sin še bolj odločen, da gre na pot v to čudovito mačjo deželo.

od 30. avgusta / Kolosej

Najboljše grozljivke 2018 (do zdaj). Najboljše grozljivke 2018 (do zdaj) annihilation-ed Najboljši filmi 2018 (do zdaj) MCDDALI FS018 10 filmov o poletnih ‘road tripih’, iz katerih lahko jemljete navdih za svoje avanture shutterstock_528952498 Avgusta bo na Obali zaživel Piknik kino · · · ·