aap_jeremy_clarkson_1200
V zraku · buzz buzz

Ah, Jeremy Clarkson. Le kako si lahko predstavljamo Top Gear brez njega? BBC očitno po incidentu z enim izmed producentov oddaje Top Gear ni imel druge izbire in Jeremy Clarkson se mora tako od ene najbolj uspešnih oddaj v zgodovini televizijske mreže BBC posloviti. Mi smo se spomnili njegovih najbolj kontroverznih trenutkov v oddaji Top Gear in na televiziji.

1. Top Gear v Argentini

Ko so se fantje pri Top Gear-u odpravili v Argentino, nikoli niso pričakovali, da bodo povzročili mednarodni incident. Njihovi avtomobili so namreč imeli registerske tablice, ki so se dotikale Falklandske vojne, ki je med seboj, zaradi vprašanja posesti Falklandskih otokov, Južne Georgie in Južnega Sandwichevega otočja, sprla Argentino in Združeno kraljestvo. Domačini s tem seveda niso bili zadovoljni in Top Gear so dobesedno nagnali iz države ter s tem spodbudili veliko nerodnih pogovorov za več veleposlanikov.

2. Šala na račun usmrtitve delavcev iz javnega sektorja

Zakaj so Jeremyju Clarksonu zastavili tole vprašanje, ne bi vedeli. Mogoče je samo zmanjkalo vprašanj ali pa so želeli naslovnico. Kakorkoli, Clarkson je tokrat napačno ocenil svojo komično brutalnost in izustil nekaj neprimernih “šal”, v katerih bi stavkajoče delavce javnega sektorja najraje postrelil.

3. “Privoščite si black cock.”

Tudi kadar želi povedati nekaj lepega, mu uspe izustiti (ali kot v tem primeru zapisati) nekaj veliko bolj dvoumnega. Pri čestitki svojim sodelavcem pri Top Gear za dobro opravljeno delo, jim je svetoval naj spijejo “black cock”. Napačno zapisano ime tajskega viskija je povzročilo kar nekaj zmede.

4. Žalitev na račun voznikov tovornjakov in kamionov

Tako kot druge oddaje ima tudi Top Gear scenarij. Producenti vedo, kaj se bo zgodilo in kaj bo kdo rekel. To je razumljivo vse do trenutka, ko Clarkson pozabi na nekaj “filtrov” in si v oddaji privošči nekaj “neškodljivih” šal na račun tovornjakarjev, ki bi naj morili prostitutke.

5. Jeremy Clarkson udari Piersa Morgana

BBC producent ni edini, ki je občutil bes Jeremyja Clarksona. Piers Morgan naj bi namreč na podelitvi nagrad užalil njegovo ženo. In reakcija? Udarec v obraz, Clarkson pa si je pri tem zlomil prst.

Selfiji znanih oseb v zadnjem stoletju. Selfiji znanih oseb v zadnjih 100 letih #selfie liana-mikah-665127-unsplash Materinski dan: ideje za sentimentalno darilo (25. marec) Eddie Hall in Arnold Schwarzenegger. Je Eddie Hall najmočnejši človek na svetu? Člana žirije Anže Herbst in Aljoša Bagola sta čestitala zmagovalcu. Slovenec preoblekel slavni zeliščni liker