Draž, Ivan Rocco in JSP
Foto: Jure Makovec
Utrip mesta · moda

Pred dnevii se je zaključil 4-dnevni Ljubljana Fashion Week, ki se je prvič odvil v samem osrčju mesta. Kongresni trg se je tako začasno spremenil v modno oazo kolekcij slovenskih in tujih oblikovalcev. Za vas smo budno spremjali prihajajoče trende, ki si jih lahko ogledate v izboru najboljših kreacij.

Med 12. in 15. aprilom je Ljubljana Fashion Week na Kongresnem trgu prinesel pester nabor modnih kolekcij, ki so poskrbele za napovedi trendov za jesen-zimo 2015/2016. S premikom osrednjega dogajanja v strogo središče mesta se je Ljubljana pridružuila tujim modnim prestolnicam, ki v času predstavitev prihajajočih trendov živahno utripajo z modo.

Predstavilo se je več kot 20 modnih znamk iz Slovenije pa tudi Hrvaške, Makedonije in Srbije:
Akultura, Almirasadar, Ana Jelinič, Draž, EBER krznarstvo, JSP, MAJA FERME FASHION, maja štamol, MÊHLÊ, Miro Misljen, PRINCIP, Tanja Zorn, SENS, Sofia Nogard, Squat (Dajana Ljubičić, Ivan Rocco, Natasa Persuh, Petja Zorec) in Young@Squat ter Milica Vukadinovic (Srbija), Irina Tosheva (Makedonija) in MARINADESIGN (Marina Obradović, Hrvaška).

Poleg naštetih so se s svojimi kreacijami na Ljubljana Fashion Week, ki je letos potekal pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, predstavili tudi študentje vseh letnikov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot projekt v prvem semestru pa so študentje ustvarili tudi novo modno znamko Kick by Olimpija, pod katero so oblikovali vzorce, oblačila in modne dodatke za nogometni klub Olimpija Ljubljana. Kolekcijo so uspešno sprehodili tudi po sredini pisti na Ljubljana Fashion Week.

Celotno dogajanje na minulem Ljubljana Fashion Week smo povzeli v prihajajočih trendih jesen-zima 2015/2016, ki se jih lahko naužijete v spodnjem izboru najboljših kreacij že uveljavljenih modnih oblikovalcev in znamk.

JSP Odpri galerijo
mazda2_1 Nova Mazda2: Ali je avto lahko modni dodatek? PicMonkey Collage Frizure 2015: V trendu so rdečelaske in rdečelasci Storitev Ajust omogoča, da čevelj, ki ste si ga izbrali prek spleta, pomerite še pred nakupom in se prepričate, da naročate pravo številko. Storitev Ajust – pomerite čevelj s spleta in 100% naročite pravo številko Nosljiv vrt Wearable Planter: 3D sprintani cvetlični lončki, ki so lahko tudi nakit · · ·