Top Sexy Tower - Vasily Klyukin
Utrip mesta · destinacija

Nebotičniki in druge visoke stavbe so postali glavni simboli modernih mest. To velja tudi za New York, ki je ena najbolj obiskanih destinacij na svetu z največjimi arhitekturnimi atrakcijami na svetu. Vasily Klyukin pa je šel pri dizajnu še korak dlje in si je zamislil nekoliko spremenjeno in še bolj drzno podobo Manhattna. Izmišljeni stolpnici ”Top Sexy Tower” je namreč dodal žensko nogo v visokih petah, ki iz običajno oblikovane stavbe gleda ven, kot je gola noga Angeline Jolie iz Versacejeve obleke na oskarjih leta 2013.

”Top Sexy Tower” je izmišljena stolpnica v New Yorku poslovneža, arhitekta, pisatelja in oblikovalca Vasilyja Klyukina. Navdih za stolpnico iz katere štrli gola ženska noga odeta v mrežaste najlonke, je dobil pri vrhunskih manekenkah, ki se redno sprehajajo po Manhattnu.

PREBERITE ŠE: 3D sprehod skozi 515-letno zgodovino New Yorka med vožnjo s panoramskim dvigalom

Steklena ženska noga sega od vrha stavbe pa vse do ulice, kjer jo prebada z visoko peto. Gre za zelo ekstravaganten koncept, celo za moderen svet, priznava Klyukin. ”Nekatere bo ta ideja šokirala, drugim se bo zdela seksi, za tretje bo vulgarna. Ampak vsi, brez izjeme, bi si želeli tako stolpnico vsaj enkrat v življenju ogledati v živo. In če bi postala hotel, bi bila ta vedno polna.”

Top Sexy Tower - Vasily KlyukinOdpri galerijo
515 let New Yorka. 3D sprehod skozi 515-letno zgodovino New Yorka med vožnjo s panoramskim dvigalom Najlepši otoki na svetu za leto 2015 po mnenju popotnikov, ki uporabljajo TripAdvisor. Uradno najlepši otoki na svetu za leto 2015 ·