Foto: Palo
V zraku · trend

Izbrali smo nekaj TOP svetovnih proizvajalcev lesenih sončnih očal, ki v sodelovanju z naravo in z ročnim delom prispevajo k ohranjanju okolja in ozaveščenosti družbe. Poglejmo, zakaj je dobro izkoriščati obnovljive vire in slediti naravi. Proof, Shwood, Palo, Rolf Spectacle in Wood Stock je le nekaj proizvajalcev, ki so na pravi poti, med njimi pa najdemo tudi slovensko podjetje. Lesena sončna očala ostajajo v trendu, medtem ko se mi vračamo nazaj k naravi.

Wood Stock

Wood Stock je slovenska blagovna znamka ročno narejenih očal. Uporabljajo različne vrste najboljšega lesa. Očala so izdelana na tradicionalen način in v celoti proizvedena v Sloveniji. Skupina mladih pri Wood Stock-u vidi prednost v viziji pristnega slovenskega izdelka in želi kupcu ponuditi kakovosten in cenovno sprejemljiv izdelek, ki bo hkrati z uporabo naravnih surovin prispeval k ohranjanju okolja in boljšega pogleda na svet.

Proof

Proof Eyewear je ameriška blagovna znamka, ki ročno izdeluje okvirje iz 100 odstotno naravnih materialov na trajnosten način. Podjetje skrbi za okoljsko in družbeno ozaveščenost, saj z nakupom enega izdelka prispevate del denarja tistim, ki ga resnično potrebujejo. Proof del svojega zaslužka nameni organizacijam, kot je očesna klinika v Indiji, in tako prispeva k bolj kakovostnemu življenju ljudi na tem območju. Povrne jim vid in nasmeh.

Upravičeno so ponosni tudi na ponovno uporabo odpadnega lesa ali starih skate board-ov, iz katerih izdelajo trendovska in kakovostna lesena očala. Proof je dokaz, da to niso le sončna očala, kupimo pa jih lahko tukaj za 129,90 evra.

Shwood

Ste pripravljeni na preprost eksperiment z naravo? Očala Shwood so narejena iz kakovostnega lesa dreves madrone, ki rastejo v Severni Ameriki. Američani mu pravijo madrone, saj izvira iz španske besede madroño in pomeni drevo jagod. Drevo odlikujejo gladko deblo, oranžno-rdeče lubje, belo cvetje in rdeče jagode. Proizvodni proces očal odlikuje kombinacija precizne tehnologije in ročnega dela.

Pri razvoju so šli korak dlje in poleg lesa kot novo surovino uporabili Mazzucchellijev acetat, rastlinsko plastiko iz obnovljivih virov, ki predstavlja kakovosten material in zagotavlja najboljše lastnosti – lahkost, trdnost in nelomljivost. Vsak detajl je skrbno in premišljeno načrtovan in zagotavlja najvišji nivo kakovosti. Upravičeno lahko rečemo, da z razvojem in izdelavo prispevajo k trajnostnemu razvoju in s tem upoštevajo okoljski vidik.
Za sončna očala Shwood boste odšteli 75 evrov.

Palo

Palo iz Barcelone je bil ustanovljen zaradi enega samega razloga – oblikovati izdelke, ki utelešajo našo strast do inovativnega dizajna z uporabo najbolj naravnega materiala, lesa. Prizadevajo si uporabiti najfinejši les in narediti sofisticirane in urbane izdelke.

Niti en par lesenih očal ni enak drugemu, ker je vsak osrednji okvir izklesan iz enega dela listavca. Vsak okvir tako predstavlja naraven izgled in strukturo lesa z nepogrešljivostjo individualnega pristopa rokodelca. Predanost vidijo v okoljskem ozaveščanju in družbeni odgovornosti. Njihova očala so izdelana izključno iz trajnostne pridelave lesa iz kontrolirane pridelave dreves, ki rastejo na zavarovanih plantažah. Nikoli ne uporabljajo lesa, pridobljenega iz deževnih gozdov.

Za Palo očala boste odšteli 165 evrov.

Rolf Spectacles

Obsedenost dela z naravnimi materiali in veliko časa, ki ga posvetijo vlaganju v raziskave in tehnološke inovacije, je temelj njihovega ustvarjanja. Želijo proizvesti brezhibna sončna očala glede na vzdržljivost, dizajn in udobno uporabo. Zaradi skupnega dela v sožitju pri raziskavah, razvoju in ročnih spretnostih tako delo poteka nemoteno.

Rolf Spectacles leseni okvirji so proizvedeni na avstrijskem Tirolskem. Načelo njihovega ustvarjanja je ponuditi individualen izdelek. Okvirji so izdelani iz lesa brez uporabe kovinskih delov. Preprost mehanizem za zapiranje ročk da izdelku poseben in edinstven izgled in vsaka očala tako hitro in varno odložimo in pospravimo.

Woodzee

Rastoče podjetje, ki se zavzema za zagotavljanje kakovostnih izdelkov po sprejemljivih cenah za tiste, ki znajo uživati v kakovostnih izdelkih. Zavzemajo se za promocijo zdravega razmerja med človekom in naravo z izdelavo lepih kosov, ustvarjenih iz naravnih obnovljivih virov.

Woodzee resnično verjame v reciklažo vsega materiala, ki ga je mogoče reciklirati. Če si želite spremembo vašega stila ali pa bi enostavno radi upokojili svoja očala, vam priskočijo na pomoč. Pošljite jim izdelek in za vas ga bodo reciklirali. Pri naslednjem nakupu vam zagotavljajo 40-odstotni popust, za vsak prodani izdelek pa posadijo še drevo. Bravo!

Nakup je možen na njihovi spletni strani.

Sire’s Eyewear

Poznate zgodbo?

Sire’s Crown HQ je zadnjih sedem let razvijal prva ekološko-ozaveščena očala. Za izdelavo prvega okvirja je potreboval 30 ur dela in samo tri sekunde, da jih je zlomil. Od takrat je s stotinami okvirjev, na tisoče urami dela in močno željo, da bi razvil najbolj trpežen okvir očal, tudi uspel. In tukaj je njegova mojstrovina. Njegov cilj je v naslednjih 12 letih s pomočjo svojih prijateljev posaditi 100.000 dreves. Kot pravi sam “drevo za življenje”!

Očala lahko kupite tukaj, zanje pa boste odšteli 213 evrov.

Topheads Eyewear

Topheads Eyewear je avstralsko podjetje, ki prihaja iz znane avstralske obale Bondi Beach. Prizadeva si uporabljati sodobne ekološke materiale, les, bambus, bioplastične in reciklirane skateboard-e in vključevati retro dizajn.

Vsak produkt je ročno delo, narejen iz bambusa in noben par očal med seboj ni enak. Bondi bambus je prva serija sončnih očal, narejena iz Sydneyskih korenin – Bondi bambusa. Zanje boste odšteli 94 evrov.

maxresdefault-13 Ikeina kampanja za energetsko učinkovitost earth-observing-satellite.jpeg-1280x960 Osupljivi pogled na Zemljo iz satelita Landsat 8 Alkimijski dvojec Privlačna mistika alkimističnega dizajna Torbe in pasovi Modni pasovi in elegantne torbe za fotografske navdušence