shutterstock_318088595
Utrip mesta · moda · Utrip mesta · zdravje & lepota

Četudi je naše navdušenje nad novimi čevlji preveliko, nas skoraj vedno ožulijo do krvi, da vsaj mesec dni obžalujemo, ker smo jih kupili. Kako sploh pravočasno preprečiti nadležno žuljenje, drgnjenje in neprijeten vonj čevljev?

Poleti, ko se več potijo tudistopala, vam bodo ti nasveti prišli posebej prav! Kako preprečiti žuljenje, drgnjenje in neprijeten vonj čevljev?

NEPRIJETEN VONJ ČEVLJEV:

Spreji proti vonjavam sicer nekoliko ubijejo neprijetni vonj, vendar pogosto niso tako učinkoviti, kot bi si želeli. A obstaja alternativa, s katero lahko uničite neprijeten vonj čevljev – obutev za nekaj ur položite v zmrzovalnik, katerega mraz naj bi “ubil” bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave. Vendar bodite pozorni, da boste čevlje pravočasno vzeli iz zmrzovalnika!

DRGNJENJE IN ŽULJENJE ČEVLJEV:

Če vas drgnejo visoke pete, si lahko pomagate tako, da na notranjo stran nanesete nekaj vazelina. Še pomembnejše pa je, da se naučite pravilno hoditi v visokih petah!

Če imate obute sandale in vam zaradi vročine drsijo iz stopal, si lahko pomagate tako, da jih  poškropite s sprejem za lase. Koristno bi bilo tudi, da čevlje iz usnja poškropite s sprejem, ki odvrača vodo. Čeprav morda ne dežuje, lahko pot vaše čevlje na dolgi rok precej poškoduje.

Proti potnim stopalom si lahko pomagate tudi tako, da jih nekoliko natrete z otroškim pudrom.

outleti v evropi Najboljši outleti v Evropi: kje lahko dobimo dizajnerske kose ceneje? 10 ljudi, ki jih vsi poznamo po imenu, a le redko vidimo na fotografijah 10 slavnih ljudi, ki jih vsi poznamo po imenu, a le redko vidimo na fotografijah Nike-throwback-future-pack-air-max-270-1 Nike AIR MAX »Throwback Future«: legendarne superge v novi preobleki 10 najdražjih superg na svetu 10 najdražjih superg na svetu ·