Tower House
Utrip mesta · dom

Ob obali jezera Travis v Austinu (Teksas) stoji idilična stolpičasta hiša Tower House, ki je nastala po zamisli biroja Andersson-Wise Architects. Hiša močno izstopa od svojih vrstnic, saj je visoka in ni obzidana s kamnom ampak obita z lesom. Zaradi tega se kar zlije z okolico. Zgrajena je bila z namenom, da se eni izmed omenjenih kolib doda bivalni prostor. In zrasla je tronadstropna stavba, katere lesena ”fasada” se lepo dopolnjuje z okoliškim kamenjem in kar kliče, da se povzpnete na vrh in občudujete razgled na jezero.

Tower House je idilična trinadstropna lesena hiša ob jezeru Travis pod katero so se podpisali arhitekti pri Andersson-Wise Architects. Okoli jezero Travis sicer mrgoli kamnitih kolib iz leta 1930, a nobena ni tako urejena kot ta, ki stoji poleg hiše Tower House, ki jo je pred prenovo prav tako v roke dobil omenjeni biro. Tovrstna bivališča ljudje večinoma koristijo v poletnih mesecih, a nobena po lepoti in udobju ne seže do kolen omenjenemu paru, ki se skriva in dviga nad ”napuščem” iz domorodnih hrastov in ceder.

PREBERITE ŠE: Plavajoča hiša sredi reke Temze, ki jo lahko najamete na Airbnb

Prenovljena koliba se lahko pohvali z eno veliko sobo, majhno spalnico, kuhinjo in pokritim predverjem, ki gleda proti jezeru. Tem bivalnim prostorom so hoteli lastniki dodati dve spalnici s kopalnico in dnevni prostor za večje skupine. In zrastel je Tower House s spalnicama v prvem in drugem nadstropju, v tretjem, devet metrov visoko, pa je pokrita terasa s panoramskim razgledom na jezero.

Tower HouseOdpri galerijo
Cube Cube – je prihodnost domov na kocki? Športno navdahnjeno pohištvo za razstavo Game On. Jaime Hayon – športno navdahnjeno pohištvo Večnamenski stol sixE Stol z mizo PersonLloyd sixE – švicarski nož med pisarniškimi stoli Viseča postelja "Kodama Zome" Viseča postelja za zasanjano poletje “Kodama Zome” ·