Toyota Corolla Sedan
Utrip mesta · mobilno

Na ženevskem avtosalonu se je predstavila 12. generacija Toyota Corrola, v obliki s prisekanim zadkom. V Parizu se je predstavila različica Touring Sports, zdaj pa je linijo dopolnila še limuzinska različica, ki bo v Evropi prvič na voljo s hibridnim pogonom.

Toyota Corolla je zdaj na voljo v treh karoserijskih oblikah, kar bo zadovoljilo potrebe širokega nabora kupcev. Odkar se je Toyota Corolla leta 1966 prvič predstavila svetu, so jih v 150 državah prodali prek 46 milijonov. Nova generacije Corolle ima še bolj športno-dinamično podobo in je vizualno nižja in širša kot prehodni modeli. Opazna je prednja maska in poudarjen prednji odbijač, zadek pa je ravno tako dinamičen kot prednji del, kar je še posebno opazno na zadnjem odbijaču in lučeh. Prednje in zadnje LED-luči še poudarijo novo podobo Corolle.

Notranjost najnovejše Corolle je prostorna in ergonomsko oblikovana ter ponuja veliko prostora potnikom na zadnji klopi in več prostor za noge vsem potnikom. Pri višjem nivoju opreme je na voljo brezžično polnjenje telefona, 8-palični multimedijski zaslon na dotik, 7-palčni informacijski zaslon in 10-palčni projicirni zaslon.

Vsaka izmed različic Toyota Corolla ima svoje oblikovne značilnosti, skupno pa jim je nižje težišče, 60 % večja trdota in izboljšano vzmetenje. Spremembe pripomorejo k boljšemu upravljanju in stabilnosti, s tem da ne poslabšajo udobja med vožnjo. Toyota Corolla bo na voljo s 1,8-litrskim hibridnim motorjem, ki ima 122 konjskih moči (90 kW) in porabo zgolj 3,4 l/100 km. Družbo mu bo delal še izboljšani 1,6-litrski bencinski motor s 132 konjskimi močmi (97 kW), ki bo imel na izbiro ročni 6-stopenjski ali samodejni CVT-menjalnik. Ob tem bodo na voljo najnovejši Toyotini varnostni sistemi in kopica voznikovih aktivnih in pasivnih pomagal. Nova Toyota Corolla bo na voljo od prve četrtine leta 2019 dalje.

Galerija slik: Toyota Corrola Sedan

Toyota Corolla SedanOdpri galerijo

Mitsubishi Outlander PHEV Mitsubishi Outlander PHEV: izredno zanimiv SUV Ford GT Carbon Series Ford GT Carbon Series: manjša teža, a več ‘luksuza’ Hyundai Santa Fe Hyundai Santa Fe: izboljšave so več kot očitne Royal Enfield KX Concept EICMA 2018: zanimivosti in novosti iz sejma motornih koles · · ·