Toyota FT-4X Concept
Utrip mesta · mobilno

V New York se te dni zgrinjajo vsa najnovejša konceptna vozila, saj tam poteka avtomobilski salon. Eden od takšnih je tudi Toyota FT-4X, koncept kompaktnega terenca, ki prikazuje Toyotine najnovejše oblikovne ideja, predvsem pa so oblikovalci dali duška svoji kreativnosti v notranjosti, kjer ima vse dvojno funkcijo.

Toyota FT-4X je nastala pri hišnem oblikovalskem oddelku Calty Design Research s sedežem v Kaliforniji. Koncept so postavili na platformo TNGA, na kateri sta zrasla tudi Camry in CH-R, s katerima ima FT-4X podobne dimenzije.

Avtomobil je poln uporabnih dodatkov, veliko stvari v avtomobilu pa ima dvojno funkcijo. Naslon za roke je tako tudi spalna vreča znamke North Face.

PREBERITE ŠE: Toyota Concept-i je avto, ki se naveže na vas, tako kot se vi nanj

V vozilu mrgoli priključkov USB, kamer, baterij itd. V prtljažnih vratih se nahajata grelec in hladilnik. Imajo dvojni način odpiranja, in sicer vstran in navpično. Kot taka so tudi streha. Ima štirikolesni pogon in štirivaljni motor, medtem ko druge podrobnosti glede motorja niso znane.

Galerija – Toyota FT-4X:

Toyota FT-4X ConceptOdpri galerijo
Bugatti 57T Concept Bugatti 57T Concept – Batman je že zastrigel z ušesi Aston Martin Vanquish S Red Arrow Aston Martin Vanquish S Red Arrow – Rdeča puščica na štirih kolesih Jeep Grand Cherokee Trackhawk Jeep Grand Cherokee Trackhawk – terenec s pospeškom superšportnikov Avtobus Harry Harry – v Londonu potnike prevaža avtobus brez voznika · · · · ·