Toyota FT-AC
Utrip mesta · mobilno

Pri Toyoti poudarjajo, da je Toyota FT-AC zgolj dizajnerski eksperiment, čeprav ima veliko zanimivih stvari, ki si jih v bližnji prihodnosti z lahkoto predstavljamo na katerem izmed serijskih avtomobilov. Mogoče se kamere še ne bodo prijele tako hitro, a kar se tiče terenske vožnje in raziskovanje neznanega, je Toyota v tem primeru zagotovo zadela žebljico na glavico.

Future Toyota Adventure Concept ali na kratko Toyota FT-AC ima kopico kamer okoli avtomobila, ki niso tam zgolj zaradi lažjega parkiranja. Vašo terensko avanturo kamere ves čas snemajo in jih samodejno shranjujejo v oblak. Tako si boste vožnjo lahko tudi večkrat ponovili, jo urejali, pošiljali prijateljem ali celo v živo oddajali prek družbenih omrežij. Nekatere izmed kamer uporabljajo infrardečo tehnologijo, in če se ponoči peš podate v neznano, jo preprosto snamete z avtomobila in odnesete s seboj. Če si želite narediti najboljši ‘sebek’, bodo močne LED strešne luči kot nalašč za to, saj jih je poleg praktične uporabe med nočno vožnjo možno uporabiti tudi kot močno bliskavico. Če se izgubimo, nas bodo reševalci lažje našli s pomočjo geolokacije, ki jo oddaja avtomobil.

A pri Toyoti FT-AC ne gre zgolj za kamere in podobno, v prvi vrsti je avtomobil narejen za ljudi, ki si želijo raziskovanja in se radi podajo v neznano. Narava takim navdušencem ponuja številne prepreke, ki jih bodo s pomočjo Toyote FT-AC lažje premagovali. Dizajn koncepta je ravno toliko futurističen, da bi kaj podobnega lahko zasledili pri oblikovanju avtomobilov v prihodnjih letih. FT-AC je opremljen z vsemi pripomočki za terensko vožnjo, od priključkov za vleko, zaščitnih plošč do robustnih pnevmatik. Ima štirikolesni pogon, sistem za razporeditev navora, za pogon pa bi lahko skrbel bencinski ali celo hibridni motor. Za kolesarske navdušence je na voljo še priročni prtljažnik za kolo, za tiste, ki so bolj aktivni ponoči, pa so na voljo meglenke avtomobila, ki jih preprosto snamemo in spremenimo v prenosne sijalke.

PREBERITE ŠE: TOYOTA TJ CRUISER CONCEPT: KOMBI IN SUV V ENEM

Galerija slik: Toyota FT-AC

Toyota FT-ACOdpri galerijo

Lamborghini Urus Lamborghini Urus: Prvi zares superšportni terenec na svetu Range Rover SVAutobiography Range Rover SVAutobiography: najbolj luksuzni Range Rover, ki si ga lahko omislite cover-tesla-roadster 8 avtomobilskih novosti, ki so konec leta 2017 zatresle avtomobilski svet E-fan X E-fan X: Airbus, Rolls-Royce in Siemens snujejo hibridno-električno letalo · · · · ·