1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Nedavno je Toyota oznanila vpeljavo GR-modelov v svojo ponudbo. GR-avtomobili bodo predstavljali bolj športno usmerjene različice običajnih modelov, ki bodo tako še bolj privlačne za kupce. Najnovejši koncept Toyota GR HV Sports nakazuje prav to športnost, mogoče pa tudi naslednika Toyote GT86.

Toyota GR HV Sport Concept bo v podrobnosti predstavljena na tokijskem avtomobilskem salonu. Dvosedežni športnik z motorjem, nameščenim spredaj, zadnjim pogonom in streho targa, jemlje svoje oblikovne smernice iz športno-hibridnega dirkalnika TS050, s katerim Toyota tekmuje na vztrajnostnih dirkah. Največjo povezavo najdemo pri prednjih LED-žarometih, ki s svojo nenavadno postavitvijo v trenutku padejo v oči. V dirkalniku so našli celo navdih za oblikovanje platišč in zadnjega spojlerja za konceptnega GR HV. In če pogledamo Toyotin najnovejši koncept s strani, si ne moremo kaj, da ga ne bi primerjali z aktualnim GT86. Stranska linija je skoraj enaka, vizualno pa sta spremenjena tako prednji, kot zadnji del. Ker ima koncept obliko karoserije targa, na mestu, kjer je bila prehodno streha, zdaj zeva luknja.

Konceptnemu avtomobilu GR HV matirane črna barva še kako pristaja, še toliko bolj zaradi odprtin v pokrovu motorja, ki skrbijo za ustrezno zračenje motornega dela hibridnega pogona. Baterije so shranjene pri zadnjem delu dna avtomobila, kar zniža težišče in poveča zabavo v vožnji. In bombončki v notranjosti? Verjetno prvi avtomatski menjalnik, ki ga lahko tudi ročno prestavljate, kot bi prestavljali pravi ročni menjalnik, ne zgolj s tipkama plus in minus ali obvolanskimi ročicami. A to še ni vse! Na vrhu prestavne ročice se skriva gumb za zagon in ugašanje motorja, ki je skrit pod pokrovčkom, kot so skrita stikala v vojaških letalih. S pomočjo tega gumba se bo lahko vsakdo izmed nas občasno prelevil v zvezdnika filma Top Gun.

PREBERITE ŠE: TOYOTA FT-4X – IGRIVI TERENEC, V KATEREM IMA VSE DVOJNO FUNKCIJO

Galerija slik: Toyota GR HV

Toyota GR HVOdpri galerijo

Stärke: Porsche 356 Speedster – replika Stärke: Retro moderni Porsche 356 Speedster – replike z dodano vrednostjo cover-hodna Hondin novi e-motocikel stoji kar sam! Heesen Project Maximus Heesen Project Maximus: jekleni luksuzni velikan Mercedes-AMG Vision Gran Turismo Mercedes-AMG Vision Gran Turismo: Batman bo v naslednjem filmu vozil zvezdo · · · ·