Toyota GR Super Sport Concept
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-AMG ima Project One, Red Bull in Aston Martin imata Valkyrie, in če bo vse po sreči bo Toyota imela GR Super Sport Concept. Prva dva svoje izkušnje črpata iz prvenstva formule 1 in ustvarjata cestne superšportne avtomobile. Toyota si izkušnje nabira na vzdržljivostnih tekmovanjih, rezultat katerih je GR Super Sport. Za zdaj še v konceptni obliki, kaj kmalu pa mogoče že v serijski proizvodnji.

Toyota GR Super Sport Concept svoj navdih jemlje pri Toyotinem dirkalniku LMP1. Delita si nekaj zunanjega dizajna in imata na razpolago precej podobno tehnologijo. GR uporablja večino komponent, si smo jih zasledili že pri dirkalnem hibridu TS050. Posledično lahko Toyoto GR Super Sport opišemo kot cestno formulo. GR Super Sporta poganja hibridni 2,6-litrski V6 motor z dvojno turbino. Skupna moč pogona je 986 konjskih moči. Izpušne cevi motorja so speljane na nenavadno mesto v zadku, kjer je običajno nameščeno zadnje okno. Namesto zadnjega stekla in stranskih ogledal ima GR nameščene kamere, ki omogočajo vozniku spremljanje dogajanja za avtomobilom. Dizajn je vsekakor futurističen, a vse zaradi čim boljše aerodinamike. Ta avtomobil dobesedno prilepi k tlom in tako omogoča večjo hitrost in stabilnost pri vožnji skozi ovinke. Po vsej verjetnosti naslednji Toyotin superšportnik ne bo v celoti tak, kot je GR Super Sport. Je pa to dovolj dober pokazatelj za oceno, kaj nam Toyota na področju športnih avtomobilov še pripravlja v prihodnje.

PREBERITE ŠE: TOYOTA FT-AC: KOPICA KAMER IN POLNO OPREME ZA NAVDUŠENCE NAD DIVJINOQW

Galerija slik: Toyota GR Super Sport Concept

Toyota GR Super Sport ConceptOdpri galerijo
2019 Ford Edge Ford Edge (2019): osvežena podoba, zdaj tudi v obliki najbolj športne ST-različice 2019 Ford Ranger Ford Ranger (2019): Fordov pick-up v še bolj privlačnem paketu 2019 Mercedes-Benz razred G Mercedes-Benz razred G (2019): kljub opaznim osvežitvam še vedno ostaja ikona Bentley Betayga V8 Bentley Bentayga V8: najbolj športna Bentayga z novim vznemirljivim motorjem · · · · · · ·