Toyota Land Cruiser Heritage Edition
Utrip mesta · mobilno

Toyota Land Cruiser je zagotovo eden izmed najbolj prepoznavnih Toyotinih modelov. Land Cruiser si je prislužil renome zanesljivega terenca, na trg pa zapeljal že pred 60. leti, oziroma pred 70., če upoštevamo njegovega predhodnika, model z imenom BJ, iz leta 1951.

V počastitev posebne obletnice, je bil predstavljen Toyota Land Criuser Heritage Edition, v živo pa ga bo mogoče prvič videti na avtomobilskem salonu v Chicagu. In ker vas zagotovo zanima, kaj Heritage različico loči od ‘navadnega’ Land Cruizerja, vam bomo le to na hitro obrazložili. Tako vi, kot tudi mi, smo prvo opazili 18-palčna, bronasto obarvana platišča znamke BBS, ki jih bo mogoče dobiti le na Heritage ediciji. Prednjemu delu prevladuje črnina, saj jo v njo odeta prednja mesta, prav tako pa so zatemjeni žarometi in luči za vožnjo v megli. Tudi stranska ogledala imajo zatemnjeno ohišje, Land Cruiser logotipi pa so ‘vintage’, nekaj takšnega kot na modelih izpred mnogo let. Odstranjene so ‘stopnice’ za lažji izstop in vstop iz avtomobila, zaradi enostavnega razloga- da pri Heritage ediciji ohranijo neovirano in maksimalno terensko zmogljivost.

Spremembe v notranjosti so očitne. Črno usnjeno oblazinjenje ima šive v kontrastni barvi brona, to pa je tudi edina barva shema, ki si jo lahko izberete. V paketu dobite še posebne tepihe in prevleko za prtljažni prostor, ki so odproni na vse vremenske razmere. Heritage edicija bo na voljo le s petimi sedežimi in je ne bo mogoče naročiti s sedmimi. Na voljo sta dve zunanii barvi, Midnight Black Metallic črna barva in Blizzard Pearl bela barva.

Pod pokrovom se stanje ni spremenilo, paleta motorjev pa ostaja enaka, kot je pri ‘običajnem’ Land Cruiser modelu. Izdelali bodo zgolj 1.200 primerkov z oznako Heritage Edition in če si ga resnično želite, ga boste lahko naročili v poletnih mesecih letošnjega leta.

Galerija slik: Toyota Land Cruiser Heritage Edition

Toyota Land Cruiser Heritage EditionOdpri galerijo
Subaru WRX STI Subaru WRX STI: zopet nekaj strupenega iz Subarujeve delavnice Ducati Diavel 1260 Ducati Diavel 1260: Diavel v svoji novi podobi 5 načinov, kako hitro odstraniti vinjeto 5 načinov, kako hitro odstraniti vinjeto Renault Clio Renault Clio: to je novi Clio! · · ·