20191011_02_02
Utrip mesta · mobilno

Svet avtomobilskih konceptov je vedno poln inovativnih idej. Toyota s svojim novim konceptom LQ napoveduje prihodnost, kjer bodo avtomobili prijaznejši do voznikov in do okolja.

Toyota je predstavila konceptno vozilo LQ, ki uporablja umetno inteligenco za navezovanje čustvene vezi med avtomobilom in voznikom. LQ je opremljen z popolnoma avtonomno vožnjo in zmogljivim interaktivnim sistemom z umetno inteligenco Yui, ta je namenjen preučevanju voznika in prilagajanju mobilne izkušnje.

V notranjosti je kabina avtomobila LQ zasnovana s futuristično, vozniku prilagojeno silhueto, ki Yui umešča na sredino armaturne plošče. Minimalistična notranjost je elegantna z elementi, kot so zračniki klimatske naprave, ki so očem popolnoma skriti. Podatki o vožnji se prikazujejo na vetrobranskem steklu v načinu razširjene resničnosti. Sistem lahko tako podatke projicira do 41 metrov pred vozilo, zaradi česar je voznik bolj skoncentriran na vožnjo.

Yui tudi omogoča prilagojeno izkušnjo mobilnosti, ki temelji na voznikovem čustvenem stanju. Za zagotavljanje udobja samodejno nastavlja funkcije sedeža, notranjo osvetlitev vozila, klimatsko napravo, dišave in druge interakcije med človekom in avtomobilom. Lahko tudi izbira in predvaja glasbo na podlagi voznega okolja ter vozniku v realnem času nudi potrebne informacije.

Toyota LQ pa ni prijazna le do voznika, temveč tudi do okolja. Koncept ima namreč na novo razvit premaz, ki razgrajuje ozon v kisik. Ta omogoča, da se med premikanjem vozila ozon, ki je v bližini, razkroji. Pri Toyoti so vpliv premaza oziroma prevleke izmerili tako, da so v eni uri vožnje očistili približno 60 odstotkov ozona v 1000 litrih zraka.

Galerija slik: Toyota LQ

Toyota LQOdpri galerijo

Volkswagen Passat Novi Volskwagen Passat: večna klasika postaja še močnejša! Električni leteči "avtomobil" Porsche x Boeing: Porscheji bodo leteli! BMW M8 Gran Coupe Competition BMW M8 Gran Coupe in Gran Coupe Competition: ekstremno elegantna zverina kurt-cobain-nirvana-mtv-unplugged-e3627468-cb34-46be-a8ce-39d305a356d7 To je presenetljiva playlista, ki jo Rolls Royce uporablja za nastavitev ozvočenja · ·