1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Toyota TJ Cruiser Concept bo kot nalašč za vas, če ste si vedno želeli dostavni kombi in SUV. Prav bo prišel tudi tistim, ki zaradi potreb že imajo obe omenjeni karoserijski različici avtomobila. TJ Cruiser predstavlja harmonično razmerje med lahkim dostavnikom in vedno bolj popularnim športnim terencem.

Toyota TJ Cruiser Concept je bila narejena z mislijo na tiste, ki venomer kombinirajo službene in domače oziroma zabavne obveznosti. “T” v imenu avtomobila pomeni Toolbox, ki nakazuje, da ga lahko uporabimo kot delovni pripomoček. Črka “J” pomeni Joy oziroma užitek, ki se nanaša na tisti del avtomobila, ki vam omogoča pobeg v neznano in odkrivanje novih krajev z doživljanjem novih dogodivščin. Ime Cruiser je pri Toyoti že dobro znan termin, saj z njim označujejo kar nekaj svojih avtomobilov.

Toyota TJ Cruiser Concept ima izredno prilagodljiv prostor. Sovoznikov sedež in tiste za njim je mogoče poklopiti, s tem pa lahko v avtomobil naložiti predmete, dolge do 3 metre, kot so deske za surfanje, kolesa in drugo. Kabina je oblikovno podobna tisti, ki jo najdete na lahkih dostavnih vozili oziroma kombijih. Streha, pokrov motorja in odbijači so premazani s posebno snovjo, ki je odporna proti praskam in umazaniji. Po vsej verjetnosti bo TJ Cruiserja poganjal 2-litrski hibridni motor, ki bo imel pogon na prednji kolesni par ali na vsa štiri kolesa. Konceptni model razkazuje svoje robustno vzmetenje, celotna karoserija pa počiva na 20-palčnih platiščih, na katera so nataknili terenske Bridgestonove pnevmatike.

PREBERITE ŠE: TOYOTA GR HV SPORTS: TOYOTA PREDSTAVLJA ŠPORTNI KONCEPT

Galerija slik: Toyota TJ Cruiser Concept

Toyota TJ Cruiser ConceptOdpri galerijo

Vespa Chopper Kakšna bi bila legendarna Vespa, če bi lahko bila katerikoli motor? Aston Martin BD11 Volante Aston Martin BD11 Volante: nared bo ravno ob pravem času Polestar 1 Coupe Volvo Polestar 1 Coupe: Volvov hibridni športnik Novi Volkswagen Polo (2017) Novi Volkswagen Polo (2017): pravi zapeljivec že na slovenski cestah ·