Brez naslova
Utrip mesta · mobilno

Toyotini hibridi so nam že tako zlezli pod kožo, da ob tem hitro pozabimo, da pri tej znamki še ne ponujajo popolnoma električnega avtomobila. Hibride so izpopolnili do potankosti, zdaj pa so na vrsti še popolnoma električni modeli.

Električna revolucija se bo za Toyoto pričela v letu 2020. V prihodnjih petih letih nameravajo lansirati 6 različnih modelov, med katerimi bodo križanci, SUV-ji, limuzine in kompaktni modeli avtomobilov. Na voljo bo povsem električen pogon, priključni hibridi in hibridi. Poleg tega se bodo lotili različnih projektov, ki bodo poelektrili javni prevoz in omogočili dostopnejšo elektrifikacijo.

Prvi bo na vrsti kompaktni križanec, ki ga bosta s skupnimi močmi razvila Toyota in Subaru. Električni avtomobili bodo osnovani na novi platformi- e-TNGA in tako pri Toyoti načrtujejo, da bo do leta 2025 kar polovica njihovih prodanih avtomobilov elektrificirana, kar je 5 let pred predhodno postavljenim ciljem.

Od leta 2020 dalje bo v ponudbi vsaj 10 tako ali drugače elektrificiranih modelov.

Poleg avtomobilov so si pri Toyoti zamislili še elektrificirane pripomočke za gibalno ovirane osebe, ki jim bodo olajšali vsakdanje življenje. Kot tretje pa so si zamislili koncept Slow Energy, ki zajema izmenjavo in solastništvo baterij, solastništvo avtomobilov in izmenjavanje informacij o realnem stanju v prometu in vremenu.

Pri vsej tej elektriki je poudarek na obnovljivih virih in čisti energiji.

Galerija: Elektrificirana Toyota

Toyota Ultra Compact BEVSOdpri galerijo

Vandenbrink 612 Shooting Brake Vandenbrink 612 Shooting Brake: Ferrari je postal neklasičen karavan Bentley Flying Spur Bentley Flying Spur: pod uglajeno zunanjostjo se skriva prava zverina Xiaomi Mi Najboljši električni skiroji 2019: prevoz, ki ti bo še kako všeč Peugeot 508 SW Novi Peugeot 508 SW: francoski futurizem na slovenskih cestah ·