Tramontana by Vilner: superšportni avtomobil, ki ga je pozlatil Vilner.
Utrip mesta · mobilno

Večina tistih, ki občasno spremljajo novice iz avtomobilskega sveta, za proizvajalca športnih avtomobilov Tramontano verjetno še nikoli ni slišala. S proizvodnjo so začeli leta 2007 in tako že 10 let ustvarjajo športne avtomobile najbolj neverjetnega dizajna. Za avtomobilski šov SEMA v Las Vegasu so se združili s priznanim izdelovalcem notranjosti avtomobilov Vilnerjem in skupaj so ustvarili avtomobil Tramontana by Vilner. Obogaten je s toliko zlata, da si ga še bogataši z zavidanjem ogledajo.

Tramontana by Vilner je unikaten izdelek, na katerem še kako izstopa zlato-črna barvna kombinacija. Zunanjost je odeta v mat črno barvo, ki jo kontrast delajo karoserijski deli, pobarvani v zlato barvo. A notranjost je tista, kjer ta barvna kombinacija resnično pride do izraza. Notranjost je Vilner popolnoma predelal in je odel volanski obroč, armaturno ploščo, vratne obloge in celo varnostne pasove v bleščečo zlato barvo. Poleg zlata imam v notranjosti še usnje in alkantaro, ki ima zlate šive, da se ujema z ostalo zlato barvno kombinacijo.

Tramontana by Vilner ima 5,5-litrski Mercedes-Benzov 12-valjni motor z dvema turbinama. Njegova moč je 888 konjskih moči in premore 920 Nm navora. Pogon na zadnji kolesni par gre prek 7-stopenjskega sekvenčnega menjalnika. Tramontana tehta le 1.268 kilogramov in tako niti ni čudno, da ko se odloči nekam odpeljati, lahko pride na cilj zelo hitro.

PREBERITE ŠE: BENTLEY CONTINENTAL GT3: BENTLEY IMA NOVO ZVERINO

Galerija – Tramontana by Vilner

Tramontana by Vilner: superšportni avtomobil, ki ga je pozlatil Vilner.Odpri galerijo

Teslin tovornjak Tesla Semi Teslin tovornjak Tesla Semi napoveduje novo prihodnost prevoza tovora Tesla Roadster Tesla Roadster: presenečenje, ki ga nihče ni pričakoval Honda Gold Wing: po poti nekdanje slave Honda Gold Wing: po poti nekdanje slave Chevrolet Corvette ZR1: najmočnejša Corvetta vseh časov Chevrolet Corvette ZR1 (2019): najmočnejša Corvetta vseh časov · · · · ·