Tranquillo: Svetlika, ki se prižge, ko je vaš telefon ugasnjen
V zraku · tehnologija

Kako čudovit občutek je, ko kakšno nalogo opravimo zbrano in posledično precej hitro! Tranquillo, svetilka, ki se prižge, ko je vaš telefon ugasnjen, nam na poti do te produktivne drže pomaga. Oblikovalec Avid Kadam odgovarja na velikokrat neobravnavane, a zato nič manj problematične težave generacij, ki živijo pod velikim vplivom sodobne tehnologije. Lučka Tranquillo se tako prižge šele takrat, ko je vaš telefon izklopljen.

V New York Timesu je bil pred kratkim objavljen članek o tem, kako težko se mlajša generacija osredotoči na eno samo stvar. Dandanes je večopravilnost na veliko hvaljena. Pravzaprav pa je večopravilnost mit, saj so raziskave pokazale, da se možgani težko osredotočijo na več nalog hkrati. Kar počnejo, je, da preklapljajo pozornost – vmes pa seveda izgubljamo dragocen čas. Ničkolikokrat je problem pri osredotočenosti na eno samo stvar telefon. Tranquillo, svetilka, ki se prižge, ko je vaš telefon ugasnjen, vas prisili, da tej slabi navadi naredite konec.

PREBERITE ŠE: Remi karte s podobo likov iz Igre prestolov

S pomočjo NFC-tehnologije je telefon pravzaprav tisti, ki lučko prižge. Obenem svetilka polni telefon in seveda vključi funkcijo do-not-disturbe. V trenutku, ko začne oseba spet uporabljati telefon, se vsi trije procesi (svetenje luči, polnjenje telefona in funkcija do-not-disturbe) izklopijo. Možno pa je celo razstaviti lučko na več delov, in kadar je treba, s sabo vzeti le svetilo, ki deluje na isti princip. Odličen izum!

Twitter se pripravlja na zgodovinsko spremembo Twitter – 140 znakov bo kmalu pomenilo precej več! Monospinner - dron z enim propelerjem Monospinner: dron, ki se vrti kot javorjevi ”helikopterčki” Brezzrcalni fotoaparat Olympus PEN-F Brezčasni fotoaparat Olympus PEN-F dobil naslednika Microclimate Chair - stol za regeneracijo The Microclimate Chair – revolucionarna oblika regeneracije ·