Trans-actions ali ko se srečata surrealizem in narava
Utrip mesta · arhitektura

Surrealistična arhitektura in narava se na prvi pogled ne zdita ustvarjena eden za drugega, a Dionisio González je imel prav takšno vizijo. Utelešil jo je v seriji Trans-actions, ki vsebuje kolekcijo namišljenih surrealističnih stavb- od observatorija, delovnih prostorov, hidravličnih struktur in stacionarnega cepelina- postavljenih v naravno okolje, ob katerih se misel iz prve povedi zdi manj logična. Nasprotja se namreč privlačijo.

Dionisio González se je v svojem zadnjem projektu Trans-actions lotil namišljene surrealistične arhitekture in jo postavil v osrčje narave. Prostranost, panoramski razgledi, parki,… Okolje, kjer so mesto našle odbite stavbe ni naključje, saj dopolnjuje njihovo zgodbo. Za tovrstno arhitekturo se resda v prvem momentu ne zdi, da sodi v prostor v katerem je zrasla…

… toda stavbe, ki so horizontalno zasnovane, stojijo na stebrih oziroma tenkih opornikih iz ojačenega betona s čimer pri tleh puščajo prazen prostor, kar omogoča spojitev z naravo, brez da bi jo uničile ali kako drugače pretirano posegle v scenografijo.

PREBERITE ŠE: Archidirector: če bi bili znani filmski režiserji arhitekti

Španec Dionisio González je nekajkrat že pozitivno šokiral s podobnimi vizualnimi arhitekturnimi projekti kot sta Dauphin Island in Inter-actions.

Trans-actions ali ko se srečata surrealizem in naravaOdpri galerijo
Riverside 66 - Kohn Pedersen Fox Associates (Tianjin, Kitajska) World Architecture Festival 2015: Najbolj zanimive nove zgradbe na svetu Casa Brutale Casa Brutale – hiša stisnjena v pečino na obali Egejskega morja Nebotičnik Tour Triangle bo postal nova mestna dominanta. Tour Triangle – v Parizu bo zrasel prvi nebotičnik po več kot 40 letih (Un)curtain office sodobni delovni prostor slovenskih arhitektov. (Un)curtain office – Dekleva Gregorčič