Transavia Boeing B 737-800
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · mobilno

Nizkocenovnik Transavia prihaja na Brnik. Na ljubljanskem letališču bo aprila 2017 začel pristajati in vzletati še tretji nizkocenovni letalski prevoznik. Nizozemski nizkostroškovnik bo od aprila 2017 dalje s 183-sedežnim Boeingom B 737-800 letel na relaciji Ljubljana–Amsterdam.

V slovenski zračni prostor vstopa nizkocenovnik Transavia. Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana bo od pomladi 2017 dalje še nekoliko bolj polno, saj bo od 4. aprila 2017 dalje tam pristajalo in vzletalo tudi letalo nizozemske družbe Transavia, 183-sedežni Boeing B 737-800. Trikrat tedensko bo ta nizkocenovnik Ljubljano povezoval z Amsterdamom. Trenutno se lahko poceni vozimo z družbo Wizzair, ki Ljubljano povezuje z bruseljskim (Charleroi) in londonskim letališčem (Luton), ter družbo Easyjet, ki leti na londonski Stansted in bo kmalu tudi na Gatwick.

PREBERITE ŠE: 7 razlogov, zakaj je jesen najboljši čas za potovanje

Nizozemski nizkocenovnik Transavia (ta je v lasti Air France KLM) bo Brnik in Amsterdam povezoval trikrat tedensko, in sicer ob torkih, četrtkih in nedeljah. Z Brnika bo odletel malo po deveti, iz nizozemske prestolnice pa bo krenil že malce pred sedmo zjutraj. Letalske vozovnice so že v prodaji. Najceneje boste skozi prišli z nakupom torkove karte, za katero je treba trenutno odšteti 34 evrov, medtem ko enosmerna za četrtkov in nedeljski termin stane 50 evrov.

Najcenejša povratna vozovnica (maks. 10 kilogramov ročne prtljage in brez oddane prtljage) znaša 68 evrov, za malce več kot 110 evrov pa lahko na pot odidete z 20 kilogrami oddane prtljage, sedežem po izbiri in možnostjo menjave poleta do 14 dni pred odhodom. Na isti relaciji kot Transavia leti tudi Adria Airways, ki pa je nekoliko dražja. Povezava bo vzpostavljena med 4. aprilom in 31. oktobrom 2017.

Ure letov družbe Transavia na relaciji Ljubljana–Amsterdam:

Odhodi iz Ljubljane:
09.25 (torek)
09.10 (četrtek, nedelja)
Prihodi iz Ljubljane:
11.15 (torek)
11.00 (četrtek, nedelja)

Odhodi iz Amsterdama:
06.55 (torek), 06.35 (četrtek, nedelja)
Prihodi iz Amsterdama:
08.40 (torek)
08.20 (četrtek, nedelja)


The Voyager Golden Record: 40th Anniversary Edition Voyager – zlata plošča, ki vesoljce poučuje o naši civilizaciji, je lahko vaša Jesen je idealen čas za potovanje. 7 razlogov, zakaj je jesen najboljši čas za potovanje Uspavanka Firestarter Najbolj nenavadna uspavanka za lahko noč Pogostost slovenskih imen in priimkov. Edinstvenih kar 69 odstotkov slovenskih imen. Tudi tvoje? · · · · · ·