PicMonkey Collage
V zraku · trend

Če je bilo do prve svetovne vojne povsem normalno, da se ženske niso brile ne pod pazduhami, ne po nogah ali kje drugje, smo danes zgroženi že, če opazimo zametek kakšne dlake pri bitju ženskega spola. Da je naše obsojanje že na meji absurdnega, nas opominjajo tudi zvezdnice, ki se ne brijejo pod pazduhami. #longhairdontcare!

Za vse se lahko zahvalimo najbolj slavnemu podjetju z britvicami na svetu, Gilette. Do prve svetovne vojne se ženske niso nikoli brile, po njej pa je Gilette začel z oglaševanjem svojih britvic v ženskih revijah, kot je Harper’s Bazaar. Britje pod pazduhami, po nogah in na intimnih predelih je naenkrat postalo norma, ki je danes že na meji absurdnega. Ko je Madonna v začetku tega leta na Facebooku objavila fotografijo sebe s kosmatimi podpazduhami, si je namreč prislužila zgrožene obsodbe v mnogih medijih.

PREBERITE ŠE: ”Work Wear”: rušenje stereotipov o poklicih skozi fotografski objektiv
Da gre le za to, da smo danes pač navajeni na to, da mora imeti ženska v kopalkah dojenčkasto gladko kožo, opozarjajo dame s celega sveta, ki na socialnih medijih objavljajo svoje ‘’kosmate’’ fotografije. Med drugim so s tem začele tudi nov trend, pri katerem so njihove dlake pod pazduhami celo pobarvane v pastelno modrih, roza, rumeni in drugih barvah.

Mnoge zvezdnice so že zdavnaj pokazale, da si upajo v soj žarometov tudi povsem naravne. Kljub temu, da so si v rumenih medijih zaradi tega zaslužile naslove v smislu ‘’Ojoj, se je Julia Roberts pozabila pobriti?’’, so s svojim pogumom opozorile na dejstvo, pod kakšnim pritiskom smo vse ženske, ki si zaslužimo grajo, če se v javnosti pokažemo takšne kot smo. Hkrati pa so prav te zvezdnice celemu svetu pokazale, da se imajo rade in se v svoji koži počutijo lepe in samozavestne takšne, kot so: naravne in z dlakami na vseh tistih mestih, kjer si jih drugače vztrajno odstranjujemo.

V naši galeriji si oglejte, katere zvezdnice so z ‘’au naturel’’ podpazduhami še vedno privlačne in ženstvene!

MadonnaOdpri galerijo

OPS   DIVA-879 Nagradna igra: OPS!OBJECTS – edinstven in barvit nakit _DSC2564 - kopija Indi: Ko slovenski izdelki združijo funkcionalnost in modnost andy-bwarhol-bmarilyn-bmonroe-marilyn-monroe-330138174 Andy Warhol: Pop art ikona velka Passion Planner: osebni planer, s katerim bo organiziranje našega življenja popolno ·