PicMonkey Collage1
Utrip mesta · dom

Tukaj je novo leto in seveda tudi popolnoma nova paleta trendov za dom 2016 ali trendov za interier, ki bodo poživili naše prostore. Vse od eksotičnih potiskov iz džungle do interira v slogu sedemdesetih ter domiselnih etničnih dodatkov – trendi za dom so letos zabavni in drzni. Psihedelične barve in interier, poln eksotičnega pridiha z mednarodnimi vplivi iz Južne Amerike in Orienta, so ključne smernice za leto 2016.

Ključni trendi za dom 2016:

1. Tematika džungle v psihedeličnih, nezdružljivih barvah

Pričakujte drzne barvne spopade, živahne vzorce in veliko mešanja materialov. Obdržali se bodo motivi rastlinja, ki jih bodo letos podprle psihedelične barve in nezdružljive barvne palete. V središču pozornosti bodo živalski potiski in eksotične palme, spremljala pa jih bosta retro ratan in naravni bambus.

2. Vračajo se kičasta sedemdeseta

Vzdušje sedemdesetih boste pričarali z nojevim perjem v vazah ali pa s svečniki. Manjkali ne bodo niti vrtljivi stoli, oblečeni v žamet.

3. Etnični pridih

Ta živahni videz gradita boemska barva in vzorec. Pomislite na blazine in odeje s cvetličnim vzorcem, poslikano pohištvo in plemenske vzorce. Prostor lahko dodatno poživite z nekaj rastlinja, kot so kaktusi in sočnice.

4. Kuhinje v naravnih barvnih odtenkih

Ljudi po navadi navdihuje tudi prostor, v katerem živimo. Želimo živeti v harmoniji z okoljem, zato so naravni barvni odtenki in mirne barve, ki jih lahko najdemo v naravi ali v urbanem okolju, tisti, ki letos prevladujejo v kuhinjah. Trend za 2016 narekuje prefinjene in razkošne sivine in barvo taupe, svetel in temen les, bele in črne barvne odtenke, ne manjkajo pa niti kovinski odtenki.

5. Povratek ratana

Letos se vrača ratan, našli pa ga bomo tako v notranjosti doma kot na prostem. Skupaj s trendom sedemdesetih tvori močan retro trend, trend, ki se v interier filtrira iz modnega sveta. Ratan lahko pričakujemo v pohištvu, svetilih in dodatkih za dom, prihaja pa v zanimivih 3D-oblikah in sodobnih kotnih oblikah.

PREBERITE ŠE: Domiselni izdelki za dom, prikupnejši od mačjih mladičkov

6. Okus po eksotiki

Letos bomo lahko uživali v mali Braziliji. V trendu bo namreč brazilska tematika, ki prinaša živahno zeleno barvo ter slavi eksotične živali in rastline, na primer džungelske. Na barvni paleti prevladujejo oranžna, vijoličasta in zelena, ki se pomešajo z materiali, kot so bambus in les.
Eden bolj modernih trendov pa bo tudi vzhodnjaški, kjer bomo z orientalskimi dodatki svojemu domu dodali še več stila in barve. Prefinjeni in glamurozni trend vključuje težko, temno pohištvo, bogate barve za tkanine in stene, svilnate zavese in drzna svetila.

7. Monokromatični dodatki in motivi za dom

Na črne in bele motive se letos v svojih kolekcijah osredotočajo tudi svetovni modni oblikovalci, kot so Valentino, Saint Laurent, Dior in Victoria Beckham. Trendi pridejo in gredo, ampak monokromatični videz je brezčasen trend, ki se bo krasno podal tudi k ostalim trendom za leto 2016.

8. Prefinjena ponovna uporaba starih predmetov

Ponovna uporaba starih predmetov postaja vse bolj prefinjena. Letos lahko kupljen izdelek prilagodimo tako, da mu dodamo več značaja in osebnosti ali pa poiščemo obrtnika ali umetnika, ki bo to naredil namesto nas. V trendu so ročno izdelani izdelki, pohištvo in umetnost, z uporabo pravih surovin, kot sta beton in preperel les, pa bomo zadeli v polno.

9. Sveži navtični motivi

Letos bodo navtični motivi, motivi morja in obla nekoliko bolj sproščeni in neformalni. Izogibajte se očitnim navtičnim motivom in namesto tega za ustvarjanje obmorskega občutka uporabite vzorec in barvo, ki bosta enako dobro delovala na podeželju, v mestu ali ob morju. Enostavne, skromne, elegantne in utilitaristične tkanine so bistvene za obalni slog.

10. Tipografija tako in drugače

Tipografija bo letos krasila naše pohištvo tako ali drugače: na stenah, na roletah, na pohištvu ali pa kot tiskarska stenska umetnost. Tipografija je lahko že samo ena velika črka ali pa niz tematskih besed, ki so tiskane neposredno na žaluzije, zavese ali pa druge dodatke v domu. Za večjo personalizacijo lahko vključimo fotografije in besedila.

Domiselni in uporabni izdelki za dom Domiselni izdelki za dom, prikupnejši od mačjih mladičkov Klubska mizica po vzoru prizorov iz filma Inception Mousarris: klubska mizica z ukrivljenim mestom po vzoru filma Izvor Sugr Cube prenosni zvočnik Sugr Cube – prenosni zvočnik, ki deluje na dotik Vaze, ki se zibajo Vaze, ki se zazibajo, ko rastlini odpade list ali cvet · ·