dom jesen zima 2018
Utrip mesta · dom

Trendom le stežka uidemo. Ti se seveda spreminjajo in razvijajo in to se dogaja na različnih stopnjah – nekateri so tako priljubljeni več let in ne le eno sezono. Dober primer tega je skandinavski trend, ki je z nami že več let in nas še vedno zna presenetiti in navdušiti. Tokrat smo za vas pripravili ključne trende za letošnjo jesen in zimo, ki bodo odlično posodobili že obstoječi dom. Tukaj so trendi za dom jesen/zima 2018.

Kateri so najbolj ključni trendi za dom za jesen in zimo 2018?

Gozdno pribežališče

To jesen za ta trend prevladujejo intenzivni odtenki jagodičevja, lubja in robidnic. Drugi ključni element je plastneje debelih pletenin. Kot bi lahko pričakovali, bodo korektno zastopane tudi gozdne živali. In junak te sezone je čeden poljski zajček. Od razsvetljave do dekorativne posteljnine in jedilnega servisa: zajček je ključni motiv, ki letos zasenči vsa druga podeželska in gozdna bitja.

Ključne barve: rdečerjava, barva slive in temno vijolična.
Ključni materiali: debele pletenine, rustikalna posteljnina in žagan les.

Novi skandinavski trendi

Sodoben preobrat vedno priljubljenega skandinavskega trenda je idealen za ustvarjanje stilskega dekorja brez prevelikega napora. Plastenje različnih tekstur bo poskrbelo za globino in ustvarilo gostoljubni prostor, kjer bomo lahko prezimovali. Nov element te sezone je vpliv globalno navdihnjenih vzorcev in barv, rese in cofi pa so ključni okraski.

Ključne barve: barva sivke, barva žajblja, rdečkasto roza in barva belega platna.
Ključni materiali: rumenorjavo usnje, lončevina in beljen les.

Globalni nomad

Trend proslavlja raznovrstnost vzorcev s celega sveta in dom tako popelje na popotovanje po globalnem eklekticizmu. Gre za fuzijo dekorativnih vzorcev ikat, »paisley« in zapletenih indijskih potiskov. Bogati barvni toni in robustne teksture simbolizirajo pristen, rokodelski slog tega nomadskega trenda. Poiščite ročno barvan tekstil v bogatih zemeljskih tonih in ročno izdelane lončarske izdelke.

Ključne barve: oker, temnorjava in rdečerjava.
Ključni materiali: lončevina, tkani tekstil in vrvi.

Ponovna oživitev luksuza

V svetu interierja je luksuz nekaj zadnjih let pogosto uporabljena beseda in nikoli ga ni dovolj. V tem kontekstu luksuz najbolje opišejo tkanine in kosi pohištva, ki izžarevajo kanček dekadence. Ta videz tako zaokrožijo minimalistična »statement« svetila in pohištvo z dekorativnimi oblikami art decoja. To je tudi trend, ki vrača v naš dom druženja ob pijači ali t. i. uro za koktajle, saj je voziček za pijačo ključni pohištveni element.

Ključne barve: prašna roza, oker in loščeno zlato.
Ključni materiali: žamet, marmor, medenina in dimljeno ali krašeno steklo.

Sodobni ustvarjalec

Trend praznuje lepoto rokodelstva. Naravni les, teksturirano tkanje in nepopolne oblike ratana ter pletenega pohištva ustvarjajo surovo lepoto in poskrbijo za stilsko dovršen dom. Ta slog je precej realističen in nas opominja, da je treba nepopolnosti ljubiti in ne sovražiti. Je odlična izbira za sodobno družinsko življenje, kjer bo vsakodnevna obraba dodala pristnost in naravno lepoto.

Ključne barve: odtenki bledo sive, naravne barve, ogljeno črna in oksidirana rdeča.
Ključni materiali: lončevina, volna, pletenje in ratan.


shutterstock_1085542265 Ikea želi narediti 3D-print vaše zadnjice, da se bo ta popolnoma prilegala stolu Skeleton Skeleton: kolekcija pribora, kakršne si niste mogli niti predstavljati 12751382_1252872044728030_227042495_n Cat Camp: minimalistični šotor, oblikovan posebej za mačke ea1e3277e1a029b7c242228f4e833826_original copy Automatica: aparat, ki namesto vas pripravi kavo in jo nato nalije v skodelico · · · · · ·