shutterstock_703987333
V zraku · buzz buzz

Če ste se odločili, da boste upoštevali določena načela, se jih pač morate držati ‒ ko hujšate, ne jeste sladkarij, če niste verni, verjetno ne obiskujete verskih ustanov, če ste vegetarijanec ali vegan, pa ste izbrali življenje brez mesa, ki se ga morate tudi držati. A nekateri ljudje se še niso čisto odločili.

Huda noč, nekaj kozarcev alkohola in ste že pozabili, kakšen je vaš življenjski slog. Zdi se neverjetno, a 30 % britanskih vegetarijancev priznava, da jedo meso vsakič, ko so opiti.

V anketi, v kateri je sodelovalo 1789 vegetarijancev, so udeležence spraševali po tem, kako pogosto so pojedli mesne jedi po pijani noči. 34 % jih je priznalo, da so vsakič jedli meso, 25 % udeležencev je reklo, da so dokaj pogosto jedli meso, medtem ko je 22 % reklo, da je to redek pojav.

Ista skupina udeležencev je odkrila, katera živila so najpogosteje jedli. Kebab je na prvem mestu, sledila sta mu burger in slanina. Okusne so bile tudi piščančje in svinjske klobase. Svoj “zločin” je prikrilo 69 % anketirancev, ki niso želeli priznati, da so pojedli meso.

Ustanovitelj spletne strani George Charles, na kateri je bila izvedena anketa, je rekel, da je presenečen nad rezultati. Prepričan je, da je pomembno, da za takšne ljudi skrbijo prijatelji, vsakič ko pomislijo na to, da bi jedli meso.

Postajamo neumnejši, a še znanost ne najde odgovora, zakaj! Postajamo neumnejši, a še znanost ne najde odgovora, zakaj! shutterstock_1008476215 12 nenavadnih čustev, ki jih vsi občutimo, a jih ne znamo pojasniti 10YearChallenge: grozovite fotografije podnebnih sprememb, ki vas bodo spravile v zadrego. 10YearChallenge: grozovite fotografije podnebnih sprememb, ki te bodo spravile v zadrego 6 osupljivih ostankov evolucije, ki ljudje ne potrebujemo več 6 osupljivih ostankov evolucije, ki jih ljudje ne potrebujemo več ·