Amazon Go
V zraku · buzz buzz · V zraku · tehnologija

Si predstavljate, da bi lahko vkorakali v trgovino z živili, vzeli s polic, kar želite, in z nabranim blagom preprosto odkorakali iz nje? Mimo blagajne, brez čakanja v vrsti, brez plačila? Zdi se, kot da opisujemo krajo, v resnici pa gre za naslednji korak v evoluciji nakupovanja, ki jo s trgovino Amazon Go uvaja največji spletni prodajalec na svetu Amazon. Prve trgovine brez blagajn bodo svoja vrata odprle že leta 2017.

Trgovina Amazon Go je prihodnost nakupovanja! Amazon je enkrat že povzročil revolucijo v nakupovanju s tem, ko nas je pripravil do tega, da veliko nakupov opravimo v udobju našega doma. Zdaj želi še dodatno olajšati naše nakupovanje. A zadeve se tokrat loteva s fizično trgovino – trgovino z živili Amazon Go.

Ta bo ponujala povsem nov koncept nakupovanja, kjer vam ne bo treba izdelkov nesti na blagajno in zanje plačati. Vaša ‘viza’ bo Amazonov račun.

PREBERITE ŠE: Fourneau Bread Oven – prenosna krušna peč za peko kruha in pice v pečici

Vse, kar bo treba storiti v trgovini Amazon Go, bo, da boste uporabljali istoimensko aplikacijo in se s svojim Amazonovim računom ‘pofočkali’ (beri identificirali) ob vstopu v trgovino.

Nato boste vzeli s polic želene izdelke in z njimi preprosto odkorakali iz trgovine. Tako enostavno bo. Nobenih blagajn, nobenih vrst, nobenega iskanja drobiža in izgubljanja časa. Ko boste zapustili trgovino, vam bo Amazon nabrano avtomatično zaračunal prek vašega Amazonovega računa.

Trgovino brez blagajn in vrst bo omogočila Amazonova tehnologija, ki s pomočjo umetne inteligence (računalniškega vida in globokega učenja) in senzorjev, torej podobne tehnologije, kot jo najdemo pri avtonomnih vozilih, vedela, kaj ste vzeli ali vrnili na polico, in to dodala v digitalni nakupovalni voziček ter zaračunala ob izhodu.

Prvo trgovino Amazon Go bodo v ameriškem Seattlu odprli že leta 2017, kako zadeva deluje v praksi, pa si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Trgovina Amazon Go v praksi:


Foto: Shutterstock Objave na Facebooku, ki vas lahko stanejo službe selena gomez coca cola Največkrat všečkane Instagramove objave v letu 2016 Uporabni triki za starše Praktični triki, ki bodo staršem precej olajšali življenje Infinite Galaxy Puzzle - sestavljanka, ki je pozna konca Infinite Galaxy Puzzle: puzzle, ki jih ne moremo sestaviti do konca · ·