1_blue armchairs
Utrip mesta · dom

Vse se je pričelo ob kozarcu dobrega vina. Nostalgija slovenskega interiera in premišljenost švedskega dizajna sta se združili v strasti krojenja usode mnogih pozabljenih predmetov. Vanja Gortnar in Hedvig Af Ekenstam predstavljata svojo zgodbo, ki sta jo poimenovali Trije kosi.

Kot protiutež masovni produkciji kopičenja “enakih” kosov pohištva, ki krasijo kopije kopij podob mnogih domov, sta Vanja Gortnar in Hedvig Af Ekenstam razprli krila in poleteli na iskanje za edinstvenimi kosi iz druge roke. S svojim skrbnim instiktivnim izborom sta postali mediator, ki zaprašenim predmetom z gorečo dušo daje novo priložnost za novo zgodbičenje domačnosti. In ravno trije kosi so tisti, ki bodo bistveno spremenili občutek vašega doma, da bo zasijal v vsej svoji svojstvenosti.

Nenehno vsrkavanje novega znanja, povezovanje in iskanje neštetih možnosti predelave ju je navdihnilo, da bosta kmalu domove razsvetlili tudi s svojimi stvaritvami. Do takrat pa si lahko ogledate njune stvaritve na Facebook strani ali v salonu v Stari Tobačni.

Edinstvene kose iz druge roke si oglejte v galeriji

Odpri galerijo

all the frills 2 Interier: Črno obarvane stene ali ko se domovi zavijejo v črnino PicMonkey Collage Nakupovalni vodič: 10 kreativnih cedil, ki polepšajo dnevni ritual pitja dišečega čaja 254fa5686d3095f595ac1e13839e6dab_large Kefirko – slovenska posoda za pripravo domačega kefirja na Kickstarterju app5 360 SHELF: Večnamenska rotacijska polica slovenskega oblikovalca Luke Pirnata