Rezanje čebule brez solz
Utrip mesta · kulinarika

Veš, kako čebulo narezati brez solzenja? Nihče ni odporen proti temu, da med lupljenjem in rezanjem čebule ne bi potočil kakšne solzice, pa če je še tak korenjak! A jok lahko med rezanjem zelo enostavno preprečite. Naučite se preprostega trika, da preprečite solzenje, ki ga povzročajo žvepleni hlapi.

Kako čebulo narezati brez solzenja? Obstaja kar nekaj načinov, a tega preprostega trika gotovo še ne poznate, čeprav bi si ga verjetno želeli že pred časom, saj bi vam prihranil veliko solza. Za solze ob rezanju in lupljenju čebule so sicer krivi žvepleni hlapi, ki se sproščajo, v stiku z očmi pa ustvarijo kislino, ki draži oči (solze tečejo, da izločijo kislino). Njihova koncentracija je odvisna od vrste čebule in močnejši ko je koncentrat, bolj bomo jokali. A kako zaobiti sploh kakršnokoli solzenje, pa naj ”secirate” staro čebulo, ki ima višjo vsebnost plinov, ali mlado, ki je bolj nedolžna?

PREBERITE ŠE: Kako krompir olupimo najhitreje?

Za lupljenje in rezanje čebule brez solzenja ne potrebujete plavalnih očal, vroče vode, posebne dihalne tehnike, vmes vam ni treba žvižgati, žvečiti, kuhinjske deske namakati v limono, vklapljati ventilatorja, čebule postavljati v zamrzovalnik, jo soliti, noža pomakati v hladno vodo ipd. Vse, kar morate storiti, je, da izrežete korenasti del čebule, to žvepleno ”bombo”, ki jo ”raznese”, ko vanjo zarežete z nožem. Ko boste spoznali, da metoda deluje, čebule ne boste nikoli več rezali po starem.

Kako hitro olupiti česen? Kako česen olupiti najlažje? Zlat krof posut z zlatimi lističi Krof iz zlata, posut s 24-karatnimi zlatimi lističi Kameleonska torta, ki spreminja barvo. Torta, ki spreminja barvo! Premium čili omaka Chilli Čar Čili Čar Premium: omaka iz čilijev, pridelanih v Sloveniji