20140317culinary-arts61
Utrip mesta · kulinarika

Poklicni kuharski mojstri v svojem rokavu skrivajo kar nekaj trikov, ki jih laična javnost morda ne pozna. Kako pripraviti res dober zrezek? Kaj pa celega piščanca? V članku si lahko preberete o trikih kuharskih mojstrov, ki jih razkrijejo le na kulinaričnih šolah.

Triki kuharskih mojstrov, ki jih razkrijejo le na kulinaričnih šolah:

Popoln steak

Za popoln steak morate paziti, da ga ne pečete mrzlega. Vsaj dve uri pred toplotno obdelavo ga vzemite iz hladilnika, da dobi sobno temperaturo.

Sočno meso

Težko je pripraviti meso, ki je dovolj pečeno, hkrati pa ostane sočno. Pomaga vam lahko ta preprost trik: meso preprosto namočite v slanici. V tri kozarce vode dodajte četrtino kozarca soli in isto količino sladkorja. Meso namočite v slanico ter ga pustite v hladilniku za 8 ur.

Lahko krhko testo

Če želite narediti res lahko krhko testo, vzemite jajca in maslo iz hladilnika en dan prej.

Riba s hrustljavo skorjico

Ko pripravljate ribo na žaru, jo na tanko premažite z majonezo. Tako bo dobila hrustljavo skorjico.

Odlična kremna juha

Za bolj kremast okus zelenjavne juhe zelenjavo najprej popražite na olivnem olju. Nato jo skuhajte in zmiksajte.

Najboljše palačinke

Za boljše palačinke v maso dodajte dve žlici kisle smetane.

PREBERITE ŠE: Recept: to je doma narejene Nutella!

Popolna jajca na oko

Za popolna jajca na oko se morate držati treh pravil: uporabiti morate ponev z debelim dnom, dodati dovolj masla ter peči na nizki temperaturi.

Hrustljava skorja na kruhu

Če kruh pripravljate doma, imate morda težavo, da je velikokrat premalo pečen ali pa preveč. To lahko popravite tako, da v pečico postavite posodo z vodo. Vlaga bo na kruhu naredila hrustljavo skorjico.

Pražena čebula

Za lepo praženo čebulo uporabite olje in maslo ter nujno dodajte sol. Slednja pomaga, da se čebula hitreje razpusti in jo nekoliko karamelizira.

Sladkor je lahko tudi začimba.

Sladkor lahko uporabimo tudi zunaj okvira sladic. Z njim lahko izboljšate paradižnikovo omako ali solato. Pazite le, da ne pretiravate.


nutella Nutella je zakon! Recept za doma narejeno Nutello! 23456589_407570002992267_7570929075300963592_o Plac: v Ljubljani zaživel samopostrežni pivski zid shutterstock_429147361 Zato si slabe volje: 7 živil, ki te znanstveno dokazano spremenijo v “tečko” jay-wennington-2065 November Gourmet Ljubljana: Ljubljana bo gastronomska prestolnica · · · ·