humanium-cover
V zraku · tehnologija

Švedsko urarsko podjetje Triwa je bilo pred nekaj več kot desetimi leti ustanovljeno z namenom, da preoblikuje urarsko industrijo. Zaposleni so se osredotočili na oblikovanje preprostih in elegantnih ur, ki so med drugim izdelane iz recikliranih materialov.

Zadnji Triwin projekt lahko opišemo kot najbolj osupljiv. Potrošnike si urarji tokrat želijo prepričati z novo uro, ki je izdelana iz kovine, predelane iz nezakonitega orožja. Triwa je pri proizvodnji izdelka, ki bo na voljo v omejenih količinah, sodelovala z organizacijo Humanium Metal. Slednja se ukvarja z distribucijo materialov, ki so bili nekoč del prepovedanega orožja.

Ko so kosi orožja zaseženi, kmalu prestanejo proces taljenja v pečeh. Iz njih tako nastane povsem novo železo, ki ga Humanium Metal proda zainteresiranim kupcem, kot je denimo Triwa. Na ta način je mogoče zmanjšati število nezakonitih kosov orožja, hkrati pa material koristno porabiti.

Novi model Triwa x Humanium Metal bo dostopen v dveh različicah s premerom 39 oziroma 34 milimetrov. Kupci bodo lahko izbirali tudi med temno sivo in jekleno številčnico ter usnjenim pasom švedskega podjetja Tärnsjö in vojaško zelenim pasom iz jadrovine. Zaščiti ure je namenjeno safirno steklo, ki je odporno proti praskam. Ura je prav tako vodoodporna. Uporabljate jo lahko do 100 metrov pod gladino.

Pri Triwi si želijo z donacijami na Kickstarterju zbrati denar, s pomočjo katerega bi novo uro lahko lansirali na trg. Proizvajalec podpornikom ponuja uro po znižani ceni, ki je 229 dolarjev, kar preračunano pomeni 198 evrov. Del dohodkov od prodaje bo namenjenih obnavljanju konfliktnih con po svetu in podpori žrtvam nasilja z orožjem.

Galerija – Triwa x Humanium Metal

Triwa x Humanium MetalOdpri galerijo
shutterstock_293731796 Doseži boljše zadetke na Googlu s temi triki MjhiZWRhNTA2NCMvcW1nNm93ZURuanJ3Z2p3N1VBbkxLWUtJdnFNPS8weDEwMDoxMjgweDcyMC8xNjAweDkwMC9maWx0ZXJzOmZvcm1hdChqcGVnKTpxdWFsaXR5KDgwKS9odHRwczovL3MzLmFtYXpvbmF3cy5jb20vcG9saWN5bWljLWltYWdlcy90M3N4dDlvdmxhZGFreHl5bG1jdGo3dXF2cmczMDNyd3dweDNiYmJk Zakaj še zmeraj nimamo letečih avtomobilov? Alkoholizirani ljudje bodo stežka dobili prevoz domov. Uber razvija umetno inteligenco, ki bo prepoznala, ali je potnik pijan Love Hulten OriginX OriginX: igralni sistem, ki izžareva retro nostalgijo · · ·