1000-500-citymagazine-cover
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Zložljivi telefoni so bili svoj čas najbolj ‘frajerska’ stvar v naših žepih. Imenitno se nam je zdelo, ko smo, preden smo odtipkali številko, morali najprej odpreti telefon. No, potem jih nekaj časa nismo več videli. Občasno se je še kakšen pojavil, a ni prav dolgo ostal. To pa se utegne kmalu spremeniti.

Apple je namreč vložil vlogo za patent zložljivega pametnega telefona oziroma za zložljiv zaslon. Govori se, da naj bi k sodelovanju povabil podjetje LG.

Pri US Patent and Trademark Office so razkrili, da naj bi se Applov novi telefon odpiral in zapiral kot knjiga. Zaslon, ki naj bi na robovih bil rahlo zaobljen, naj bi sestavljali LCD-, mikroLED- in OLED- tehnologije. Ohišje naj bi bilo narejeno iz amorfne kovine oziroma iz materiala z oblikovnim spominom.

No, za zdaj lahko črpamo samo iz govoric ter dokumenta, ki ga je objavila US Patent and Trademark Office, a sliši se zabavno. Bomo pa morali počakati še 4 leta na takšen Applov telefon.


cover-telefoni To so mobilni telefoni naše mladosti – in priznaj si, da jih pogrešaš! razer-phone-usp-03 (1) Razer Phone: pametni telefon za ljubitelje igric LG-K7i LG K7i: prvi pametni telefon na svetu, ki odganja komarje 1920-900-EN ZTE Axon M: pametni telefon s kar dvema zaslonoma · · · ·