Aston Martin Rapid
Utrip mesta · mobilno

Aston Martin in Williams Advanced Engineering sta združila moči že leta 2015 in ustvarila popolnoma električni koncept Aston Martina RapidE. Nekaj mesecev pozneje so podpisali še memorandum, s katerim so se zavezali, da bodo v letu 2018 trgu ponudili električnega Aston Martina.

Aston Martin RapidE se nam bo tako pridružil v prihodnjem letu. Kot so najavili pri Aston Martinu, bo novi Rapid nekaj posebnega, saj ga ne bo poganjal 12-valjni motor kot zdaj, ampak ga bo nadomestila električna pogonska enota. Specifikacije elektromotorja so zgolj ugibanja, govori pa se o 800 konjskih močeh in 320 kilometrih dosega. Novega Rapida vsekakor ne bomo videli z dizelskim motorjem, saj so že za 12-valjnega prepričani, da trajnostno ni sprejemljiv in ga bo prav zaradi tega razloga  nadomestil električni pogon. Izdelano bo le 155 primerkov Aston Martina RapidE, ki bodo kot po navadi v trenutku razgrabljeni. V galeriji so slike koncepta iz leta 2015 in skice, ki prikazujejo novega Aston Martina RapidE.

PREBERITE ŠE: ASTON MARTIN VANTAGE: JE TO NAJLEPŠI ASTON MARTIN?

Galerija slik: Aston Martin Rapid

Aston Martin RapidOdpri galerijo

bandi9-odyssey-2 Bandit9 Odyssey: še eno motorno kolo iz prihodnosti go-fast-camper Go-Fast Campers: ko se pick-up spremeni v mobilno spalnico Land Rover Range Rover Top 10: najdražji SUV-ji 1000-500-citymagazine-cover Kahn Flying Huntsman 6X6: zdaj še s platneno streho · ·