cover-harley-davison
Utrip mesta · mobilno

Na področju motociklov je vedno več govora o električnem pogonu in vsak mesec dobivamo informacije o novih študijah motociklov na pogon z ničelnimi emisijami. Pred kratkim je vstop med električne motocikle napovedala Yamaha, sedaj pa so enako storili pri Harley Davidsonu, katerega motocikel naj bi bil blizu proizvodnje.

PREBERITE ŠE: “From Russia with love”, Molot – prvi ruski superbike motocikel

Z vstopom takšnih pomembnih motociklističnih znamk kot so: japonske in italijanske ter seveda Harley Davidson, pa elektrika nedvomno postaja realnost. Tako je samo vprašanje časa, kdaj bodo tovrstni motocikli množično stopili na trg. Model livewire je sicer za zdaj še študija, ki pa jo že testirajo na cesti, kar pomeni, da lahko, da je že zelo blizu različice, ki bi lahko prešla v serijsko proizvodnjo. Motocikel tipa naked bike zmore 75 KM in 70 Nm navora, za pogon pa skrbita elektromotor in 7 kWh sklop litij-ionskih baterij, s pomočjo katerih lahko z enim polnjenjem premaga razdalje do 80 KM. Končna hitrost naj bi znašala okoli 150 km/h, pospešek do stotice pa okoli 4 sekunde.

Ne glede na vse, bo serijska različica, zagotovo še pridobila nekaj na zmogljivostih (tako v obliki moči kot dosega), za industrijo pa je dobro, da tudi takšni “veliki igralci” vstopajo na trg, saj še pred kratkim na takšno potezo Harley Davidsona ne bi niti pomislili.

Odpri galerijo
Renault-Megane-RS-275-Trophy-R-2 Megane R.S. Trophy Renaultu ponovno prinesel rekord z Nurburgringa porsche-911-carrera-s-martini-racing-edition Enega “shaken, not stirred” – porsche 911 carrera S martini edition cover-tesla-model-x Tesla poslal sporočila kupcem: model X pride 2015 bmw-8-series-005-1 Legendarni BMW serije 8 upihnil 25 avtomobilskih svečk