Svetleča kolesarska pot na Poljskem
V zraku · dizajn

Kolesarjenje je en izmed okolju najbolj prijaznih načinov prevažanja. Na Poljskem so tako pred kratkim odprli novo kolesarsko pot, ki se ponoči sveti modro. In ne, ne modro le zato, ker je bila to zelo modra ideja, ampak tudi zato, ker se kolesarska pot resnično obarva modro, fluorescenčno modro. Poglejte si to čudovito delo, za katerim stoji TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o.

Svetlobna kolesarska pot, ki jo je mogoče najti v bližini Lidzbark Warminskega na severu Poljske, je delo TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o. Narejena je iz sintetičnega materiala, ki lahko daje svetlobo do 10 ur. In od kod svetloba? Za to poskrbi sonce, ki med dnevom ‘polni’ kolesarsko pot.

PREBERITE ŠE: Kolesarska steza z navdihom Van Goghove Zvezdne noči

Navdih za svetlečo kolesarsko pot so poiskali pri Studiu Roosegaarde in njihovi svetlobni kolesarski poti Starry Night na Nizozemskem, čeprav je tehnologija precej drugačna. Nizozemska različica namreč uporablja LED-svetlobo, medtem ko poljska svetleča kolesarska pot ‘živi’ le od sonca. V tem trenutku je kolesarska pot v fazi testiranja, a srčno upamo, da bo ta svetla in modra ideja naletela na plodna tla tudi pri nas.

PREBERITE ŠE: 7 najboljših kolesarskih poti po svetu

Galerija – Tudi na Poljskem zaživela svetleča kolesarska pot v fluorescenčno modri barvi

Svetleča kolesarska pot na PoljskemOdpri galerijo
Kolesarska čelada Lego Kolesarska čelada v obliki pričeske Lego te spremeni v figurico Lego v naravni velikosti Bivak II na Jezerih je odprt od zadnjega septembrskega dne. Odprli nov bivak II v Julijskih Alpah Najbolj izjemne skulpture na svetu Najbolj izjemne skulpture na svetu · · · ·