shutterstock_1179701284
V zraku · buzz buzz

Ali moraš vsako noč prenašati nadležno smrčanje tvojega partnerja ali pa morda smrčiš tudi sam (in tega ne želite priznati)? Če kljub tvojim prošnjam ne preneha z oddajanjem nadležnih zvokov, ti predlagamo, da mu pokažeš izsledke raziskave, ki jo predstavljamo tokrat.

Nova študija, objavljena v reviji Sleep, je prišla do zaključka, da naj bi motnje dihanja v spanju, med katere spada tudi smrčanje, pospeševale proces staranja. Do njih sicer prihaja predvsem zaradi nižje ravni nasičenosti krvi s kisikom in kratkih vzburjenj.

Raziskovalci so ugotovili, da motnje dihanja človeško telo v povprečju postarajo za 215 dni, motnje spanja pa za kar 321 dni.

Vodja raziskave Xiaoyu Li, podoktorski študent na bostonski šoli Harvard T.H. Chan School of Public Health, poudarja, da biološke starosti ne gre enačiti s kronološko starostjo. Ob tem dodaja, da je raziskava temeljila bioloških dokazih, ki pojasnjujejo učinke motenj dihanja na zdravje.

Ekipa je tekom raziskave analizirala zdravstveno stanje 622 odraslih oseb, pri čemer se je osredotočila na metilacijo DNA in vzorce spanja. Rezultati so pokazali, da so ženske bolj podvržene hitrejšemu biološkemu staranju kot moški.

Raziskovalci nameravajo v prihodnosti izpeljati novo študijo, s katero želijo preveriti, ali dostopne metode zdravljenja res pripomorejo k upočasnjevanju staranja telesa.

jayson-hinrichsen-zeF2788ZKLM-unsplash Sovraži laži: to astrološko znamenje velja za najiskrenejše Daj, čeprav imaš malo: modre besede Bude, ki ti resnično pokažejo pot Daj, čeprav imaš malo: modre besede Bude, ki ti resnično pokažejo pot 66650482_787523208308204_2158039995262241057_n Makeup Mini Fridge Blaupunkt: zdaj lahko kupiš hladilnik za kozmetiko Pasja pedikura: lastnike kosmatincev je obnorel ta lepotni trend Pasja pedikura: lastnike kosmatincev je obnorel ta lepotni trend · ·