cover
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Danes smo bili na svetovnem kongresu mobilne telefonije v Barceloni priča predstavitvi pametnega telefona Samsung Galaxy S9 in njegovega velikega brata Galaxyja S9+. Vsekakor najbolj pričakovan “dvojček” na začetku letošnjega leta. Že serija S8 je močno načela samozavest Appla, a želi Samsung z novim modelom S9 le še bolj zarezati v pogačo premium telefonov. Kaj prinaša novega serija S9 in s čim nas želijo prepričati pri južnokorejskem gigantu?

Novi Samsung Galaxy S9 se na prvi pogled ne razlikuje bistveno od predhodnika S8. To je dobro saj je model S8 v očeh mnogih najbolje oblikovan pametni telefon vseh časov. Pri modelu S9 so tako zadeve le malo “olepšali” in pametni telefon nadgradili tam, kjer uporabniška izkušnja ni bila najboljša.

Samsung Galaxy S9 in S9+ vas bosta med drugim prepričala s tehnologijo zajemanja superpočasnih posnetkov, najboljšo kamero v svojem razredu, in smeški razširjene resničnosti. Oblikovana sta po meri sodobnega načina komuniciranja s fotografijami, posnetki in smeški. Ponašata se z napredno Samsungovo kamero z dvojima zaslonkama, ki omogoča ustvarjanje odličnih fotografij tudi v slabi svetlobi in zajemanje superpočasnih posnetkov.

Izjemni stereozvočniki podjetja AKG in zvočni sistem surround sound podjetja Dolby Atmos prispevajo k edinstveni zvočni izkušnji. Temu dodamo zdaj že prepoznavni Samsungov brezkončni zaslon. Vse skupaj zaokrožuje aplikacija SmartThings, ki povezuje vse Samsungove IoT storitve v eno celostno storitev.

Če želimo pri novih modelih Samsung Galaxy S9 in 9+ izpostaviti eno stvar, je to prav gotovo kamera, ki jo poganja superhitri Dual Pixel senzor z izjemno procesno močjo in pomnilnikom. Uporabniku bo omogočeno izražanje z najsodobnejšo tehnologijo.

Kaj odlikuje Galaxy S9 in S9+ kamero?

Tehnologija zajemanja superpočasnih posnetkov oz. Super Slow-mo zajema neverjetnih 960 posnetkov na sekundo. Pametna funkcija Motion Detection samodejno zazna gibanje in samodejno začne snemati. Ko boste posneli video, mu po želji lahko dodate še glasbeno podlago. Izbirate lahko med 35 že vključenimi skladbami ali pa naložite svojo najljubšo melodijo. GIF-slike je mogoče ustvariti na kar tri različne načine. Kamera bo poskrbela, da noben trenutek ne bo izgubljen.

• Ali želite posneti kakovostno fotografijo, pa menite, da to ni možno, saj se je že stemnilo? S Samsung Galaxy S9 in S9+ takšnih težav ne boste imeli. Samsungova dvojna zaslonka (F1,5/F2,4) samodejno zajame več svetlobe v temnih prostorih in manj svetlobe v svetlih prostorih. Tako bodo tudi fotografije, posnete ponoči, navduševale s svojo jasnostjo.

Smeški razširjene resničnosti uporabljajo algoritem za strojno učenje, ki temelji na podatkih in analizira 2D-podobo uporabnika. Kartira več kot 100 obraznih potez, s katerimi oblikuje 3D-model, ki posnema izraze uporabnika. Smeški bodo torej bili videti, zveneli in se gibali kot oseba, ki uporablja telefon. Z njimi bo mogoče izraziti čustva. Pozabiti ne smemo niti na širok nabor AGIF-slik, ki jih je možno deliti ob pošiljanju sporočil na družbenih omrežjih.

• V kamero je vgrajena tudi Bixby – Samsungova platforma, ki uporablja razširjeno resničnost in tehnologije poglobljenega učenja ter zagotavlja uporabne informacije o okolju uporabnika. Ustvarjanje informacij na fotografijah je namenjeno prevajanju iz tujih jezikov, pretvorbi valut, iskanju informacij o okolici, kupovanju izdelkov, porabi kalorij čez dan …

Kaj vse nam Galaxy S9 in S9+ še ponujata?

Samsung želi, da bi Galaxy S9 in S9+ dobila sloves naprav, ob katerih se uporabniki zabavajo. Zato so v oba telefona vgradili stereozvočnike podjetja AKG, ki v kombinaciji z zvočnim sistemom surround sound podjetja Dolby Atmos prinašajo vrhunsko zvočno izkušnjo. Zvok je čist, oster in bogat.

Da je izkušnja celostna, poskrbi revolucionarni brezkončni svetel super AMOLED-zaslon, ki se zlije s telefonom. Pri neposredni sončni svetlobi bo uporabniku na pomoč priskočila prilagodljiva izboljšava kontrasta.

Samsung Galaxy S9 in S9+ sta prva pametna telefona, ki podpirata aplikacijo SmartThings, ki omogoča povezavo z drugimi Samsungovimi napravami in tudi z napravami drugih ponudnikov mobilne telefonije. Z njo bo možno upravljati vse vidike povezanega življenjskega sloga.

Pametna telefona ponujata tudi podlogo Samsung DeX, ki je namenjena temu, da uporabniki priključijo svoj Galaxy S9 ali S9+ na večji zaslon, tipkovnico in miško. Tako je mogoče razširiti mobilno izkušnjo z izboljšanim urejanjem dokumentov ali igranjem iger na srečo na velikem zaslonu.

Napravi z micro SD-kartico podpirata razširljiv pomnilnik do 400 GB prostora. Izjemno zmogljivost in obdelavo fotografij je treba pripisati najnovejšim aplikacijskim procesorjem.

Galaxy S9 in S9+ za zaščito uporabljata Samsungovo platformo Knox 3.1. Podpirata tri možnosti biometrične zaščite. Na voljo je prepoznavanje šarenice in obraza ter bralnik prstnih odtisov. Intelligent Scan za hitro odklepanje telefona uporablja moč tehnologije prepoznavanja šarenice in obraza, Dedicated Fingerprint pa nudi uporabo drugega prstnega odtisa za dostop do zaščitenih datotek.

Vgrajeni optični senzor zagotavlja zanesljive informacije o zdravstvenem stanju. Senzor omogoča sledenje obremenjenosti srca uporabnikov v realnem času.

To pa še ni vse! Telefona navdušujeta z odpornostjo proti vodi in prahu ter možnostmi brezžičnega polnjenja.

V Evropi bo Samsung Galaxy S9 in S9+ moč dobiti 16. marca. Neučakani lahko pri izbranih Samsungovih partnerjih pametni telefon naročite že danes. Izbirate lahko med različnimi barvami, vključno s polnočno črno, koralno modro in vijoličasto.

Galerija – Samsung Galaxy S9 in S9+

Samsung Galaxy S9 in S9+Odpri galerijo

maxresdefault (1) Najbolj pričakovani pametni telefoni, ki bodo izšli v letu 2018 cover-pametni-telefoni Najboljši pametni telefoni 2017 – na razprodaji Screen_Shot_2017_09_13_at_2.32.35_PM copy Zakaj se bolj kot iPhone X splača kupiti iPhone 8? FULLVISON Top 5: najboljši poceni Android pametni telefoni · · · ·