Tushek TS 900 Apex
Utrip mesta · mobilno

Tushek je nase opozoril v letu 2012, ko so predstavili prvega slovenskega špotnika, ki je imel tedaj 450 konjskih moči. Zdaj so se vrnili z mrcino, ki sliši na ime Tushek TS 900 Apex.

Hibridnega Tushek TS 900 Apex poganjata dva električna motorja, ki sta nameščena spredaj in bencinski 4,2-litrski kompresorski V 8-valjni motor, ki je nameščen zadaj. Skupna moč znaša kar 1.340 konjskih moči, pri tem pa imamo na razpolago 1.600 Nm navora. Slovenski hiperavtomobil doseže hitrost 380 km/h, od 0 do 100 km/h pa se požene v 2,5 sekundah. Po navedbah Tushka je TS 900 Apex najlažji hiperavtomobil na svetu, ki tehta le 1.410 kilogramov, ko vanj nalijemo vse potrebne tekočine. Apex se vozi na športnih pnevmatikah Pirelli Trofeo Series R, za varno zaustavitev pa poskrbijo zavore Brembo.

Tushkova zapeljiva karoserija je narejena iz karbonskih vlaken, ‘lambo’ vrata in odstranljiva trda streha pa še povečajo občutek športnosti in ekskluzivnosti. V notranjosti prevladujejo karbonska vlakna in oblazinjenje iz alkantare. Tushek je vsekakor odličen dokaz, da znamo tudi v Sloveniji narediti hiperavtomobil.

Galerija: Tushek TS 900 Apex

Tushek TS 900 ApexOdpri galerijo
Puritalia Berlinetta Puritalia Berlinetta: skoraj 1.000 iskrih vrancev pod glamurozno zunanjostjo Skica Buggatijevega SUV-ja Bugatti: bomo morda le ugledali Bugattijevega SUV-ja z Rimacovo tehnologijo? Triumph Rocket 3 TFC Triumph Rocket 3 TFC: motorno kolo z največjim motorjem na svetu Sea-Doo FISH PRO: "vodni skuter" za ribiče Sea-Doo FISH PRO: “vodni skuter” za ribiče · ·