Tuširanje
Utrip mesta · zdravje & lepota

Za številne je prhanje kot kava. Ni le stvar higiene, ampak obred, hobi in čas, ko se popolnoma sprostimo. Pa je prhanje res nujno oziroma se je treba prhati tako pogosto, kot se? Prhanje je druga vrsta obrambe telesa (prva je imunski sistem), katerega naloga je spiranje slabih bakterij in bacilov. Kaj se torej zgodi, ko se nehamo prhati?

Veste, kaj se zgodi z vašim telesom, ko se nehate prhati? Prva stvar, na katero boste verjetno pomislili, je smrad. Drži? Če se ne prhate vsak dan, ste v družbi hitro označeni za umazane. Pa veste, kaj se zares zgodi s telesom po prhanju?

PREBERITE ŠE: Kaj je boljše? Jutranje ali večerno prhanje?

Redno prhanje pomaga preprečevati bolezni, in ko se nehate prhati, olajšate delo mikrobom. Posledica so lahko bolezni, kot sta diareja in gripa. Po drugi strani prepogosto prhanje škodi. S prepogostim prhanjem s toplo/vročo vodo, ki ga pogosto ”začinimo” z geli za prhanje, lahko namreč s kože speremo naravno zaščito (naravna olja), s tem pa koža postane bolj občutljiva, tudi razpokana in bolj ranljiva za viruse in bakterije. Preveč antibakterijskih izdelkov lahko ubije dobre bakterije na koži, ki so pomembne za imunski sistem in se borijo proti gubam, povešeni koži pa tudi pretirani pigmentaciji. Kako pogosto se je torej zdravo prhati in kaj se zgodi s telesom, ko se nehamo prhati, pa izveste v nadaljevanju.

Kaj se zgodi z našim telesom, ko se nehamo prhati:


Zobna pasta s kofeinom Power Zobna pasta Power je prva zobna pasta s kofeinom! Ne pozabi, cilj je, da s partnerjem prideš do dogovora 7 super simpl trikov, kako nos odmašiti po naravni poti Adele Vlogerka z ličili postane Adele PicMonkey Collagecover Popoln praznični in novoletni make-up