Twitter uvaja rumeni karton
V zraku · tehnologija

Twitter je uvedel novo politiko postopanja z žaljivimi uporabniki. Tem se v prihodnosti obeta 12-urna ukinitev uporabniškega računa, do njihovega računa pa bodo lahko dostopali zgolj njihovi sledilci.

Twitter je bil zadnje čase deležen številnih kritik na račun odziva na neprimerne in žaljive vsebine uporabnikov. Ti imajo sicer možnost prijave kršiteljev, a od tu dalje se običajno ne zgodi nič. V najboljšem primeru je sporen komentar izbrisan ali je blokiran uporabniški račun, vendar z velikim zamikom.

PREBERITE ŠE: Najbolje plačani tviteraši med športniki – za tvit toliko, kot vi zaslužite v 20 letih

Zdaj Twitter uvaja nekakšen rumeni karton za uporabnike, ki so žaljivi ali nespodobni oz. se ne držijo napisanih pravil. Za blažje kršitve bodo zdaj deležni 12-urne ukinitve uporabniškega računa. Kazen po prijavi izrečejo ”sodniki”, zaposleni pri Twitterju. V primeru ukinitve do svojega računa omenjeno časovno obdobje ne morete odstopati, na voljo je le odštevalnik. Če rumeni karton uporabnika ne ”strezni” oz. mu ne shladi glave, nadaljnja prijava pomeni, da bo njegov račun šest dni viden le sledilcem, ostalim pa ne. Za hujše kršitve še vedno ostaja mehanizem, ki trajno blokira račun. Twitter je prav tako najavil t. i. varno iskanje, ki filtrira neprimerno vsebino in je ne prikaže med zadetki.

ProtectPax ProtectPax – nevidna zaščita za zaslon pametnega telefona, ki ga naredi neuničljivega Talni semafor na Nizozemskem Talni semafor za ”smombije”: prometna siganalizacija, ki odgovarja na izzive časa Philips Moda 245C7QJSB Novi Philips Moda – računalniški zaslon, tanjši od rezine kruha Superge Lego z napravo za zavezovanje čevljev Superge, ki se zavežejo same – DIY Lego naprava za zavezovanje ·