Twitter
V zraku · tehnologija

Twitter je zaradi svoje popularnosti postal kot mesto Babilon. Jeziki se vse bolj mešajo, zato hitro naletimo na tvit, ki ga ne razumemo. A zdaj so nam na pomoč priskočili programerji Twitterja, ki so nam ponudili možnost neposrednega prevajanja tvitov, za prevode pa skrbi Microsoftov ”prevajalec” Bing.

Twitter je talilni lonec sporočil in nemalokrat se zgodi, da srečamo tvit, ki je napisan v nam nerazumljivem jeziku. Po novem so tudi takšne objave ”berljive”, kajti na pomoč prihaja drugi najbolj izurjen računalniški prevajalnik na svetu, Microsoftov Bing, ki nudi neposredno prevajanje. Sicer tudi on ni popoln, a prevodi so dovolj dobri, da če drugega ne, razberemo kontekst.

PREBERITE ŠE: Google Translate: mobilna aplikacija prevaja tudi s pomočjo fotoaparata

In kako ”najamemo” prevajalca? Tviti imajo po novem skrajno desno majhno ikono sveta, klik nanj, in samodejni prevod s pomočjo Microsoftovega prevajalskega sistema, ki je bila do sedaj le del spletnega iskalnika Bing (trenutno podpira prevajanje med 31 jeziki, tudi v slovenščino) se zgodi v delčku sekunde. Za zdaj je na voljo uporabnikom prek spletnega brskalnika na računalnikih in prek mobilnih aplikacij za Android in iOS, sledile pa bodo tudi druge platforme, začenši z Windows Phone.


picattoo2 cover Picattoo: Spremeni svoje Instagram fotografije v začasni tatu new 2 Najbolj pričakovane računalniške igrice v letu 2015 facebooksave Kako shranjevati vsebine na Facebooku PicMonkey Collagecover DIY: kako reciklirati stare CD-je? · · ·