4621F9A100000578-5061861-image-a-132_1510141077791
Utrip mesta · mobilno

Film Nazaj v prihodnost iz leta 1985 je prikazoval “posnetke iz prihodnosti”, ki so bili na trenutke precej resnični, se vam ne zdi? Se spomnite letečih avtomobilov? No, za zdaj jih sicer še ne vidimo na nebu, a kaj kmalu boste lahko naročili taksi prevoz, ki vas bo odpeljal na želen naslov po zraku. Tokrat sta moči združila Uber in Nasa ter predstavila UberAIR, ki naj bi letel že leta 2020.

Uber in Nasa sta združila moči in čez tri leta naj bi v Los Angelesu poletelo električno zračno plovilo, ki bo opravljalo taksi storitve.

Plovilo oziroma storitev so poimenovali UberAIR, priklicali pa ga boste kar prek aplikacije Uber. Leta 2020 ga bodo preizkusili v ameriškem Los Angelesu, nato pa nadaljevali še v Dallasu, Fort Worthu ter Friscu.

UberAIR je sicer samo del iniciative Elevate, za katero stoji Uber v želji po čim hitrejši uveljavitvi električnih zračnih plovil z navpičnim pristankom in vzletom (VTOL). Plovilo bo lahko prevažalo do 4 ljudi, letelo pa bo s hitrostjo 320 km/h. Velika mesta, kot je tudi Los Angeles, trpijo zaradi slabe prometne dinamike in večurnih zastojev ter velikega onesnaževanja okolja, tako da je takšna rešitev nujna. Los Angeles tudi gosti olimpijske igre leta 2028 in do takrat si pri Uberju želijo, da bi UberAIR bil že stalnica.


shutterstock_635497487 Kakšni bodo avtomobili v prihodnosti? Tramontana by Vilner: superšportni avtomobil, ki ga je pozlatil Vilner. Tramontana by Vilner: superšportni avtomobil, ki ga je pozlatil Vilner Teslin tovornjak Tesla Semi Teslin tovornjak Tesla Semi napoveduje novo prihodnost prevoza tovora Tesla Roadster Tesla Roadster: presenečenje, ki ga nihče ni pričakoval · · · ·