1000-500-citymagazine-cover
V zraku · tehnologija

Ubitricity je nemško podjetje, v katerem si želijo fosilna goriva čim prej poslati v zgodovino. Kaj to pomeni? Pravijo namreč, da so električna vozila in zelena energija nerazdružljivi in v tej kombinaciji vidijo tudi prihodnost. Seveda na način, ki bo cenovno dostopen vsem. Poglejmo, kaj so pri Ubitricityju pripravili v Londonu.

Na drogove cestne razsvetljave so namreč namestili vtičnice SimpleSocket za polnjenje električnih avtomobilov. Za polnjenje potrebujete le še kabel SmartCable in ‘tankanje’ se lahko začne. Preko vmesnika, ki deluje v bistvu kot pametni telefon, se med polnjenjem na vašem računu zbirajo podatki, na podlagi katerih vam podjetje potem zaračuna.

V zahodnem delu Londona, Hounslowu so vse ulične svetilke opremili z LED-lučmi, ki porabijo manj energije. Preostanek energije je tako namenjen polnjenju električnih avtomobilov, za kar so se v Hounslowu tudi odločili. Ni pa električni pogon avtomobilov edina dobrobit, ki jo mestom prinaša Ubitricity. Že samo dejstvo, da ne bo treba graditi dodatne infrastrukture, je zeleno dovolj, se vam ne zdi?

PREBERITE ŠE: NOVA OPEL AMPERA-E (2017): REVOLUCIJA V SVETU ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV

Galerija slik: Ubitricity – SimpleSocket

Ubitricity – SimpleSocketOdpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover The Load: multifunkcionalno električno tovorno kolo maxresdefault (4) Bastron: steklena tipkovnica 1000-500-citymagazine-cover iPhone kmalu ne bo več dovolil, da vozite in uporabljate telefon needs for speed Videoigra Need For Speed Payback, več akcije kot v filmih Hitri in drzni · · · ·