Lego kocke
V zraku · buzz buzz

Radi rečemo, da je kombinacij s kockami Lego nešteto, in kot je izračunal matematik Søren Eilers, ta številka ni daleč od resnice. Iz samo šestih kock Lego lahko ustvarite neverjetno število kombinacij. Verjeli ali ne – gre za devetmestno število!

Tisti malo starejši v otroštvu še zdaleč niste imeli tako bogate in raznovrstne zbirke kock Legeo, kot jo imajo otroci danes. Običajno ste se morali zadovoljtii s kompletom precej preprostih oblik. A možnosti so bile že tedaj brezmejne. Kalkulacija iz leta 1974 pravi, da zgolj šest kock Lego ponuja kar 102.981.500 kombinacij.

PREBERITE ŠE: Lego burger – burger s kruhkom v obliki kocke Lego

Matematik Søren Eilers se je odločil to številko preveriti. Štetja se je lotil s pomočjo lastnega računalniškega programa in ugotovil, da je številka še precej precej višja. Sam je izračunal, da lahko šesti kock Lego ponuja kar 915.103.765 kombinacij!!! To je samo še ena potrditev, da kocke Lego niso le briljantna igrača, pač pa tudi briljanten izum.


Playboy vrača goloto na prvo stran V Playboy se vrača golota – nagice bodo ponovno krasile naslovnice Logoji Logoji – znani logotipi kot emotikoni Nike – Equality Nike z zvezdniškim oglasom, ki promovira enakost in bi ga moral videti vsak Najdete 12 vojakov na tej fotografiji? Najdete 12 vojakov na tej fotografiji? · · · · · ·