Umetnik, ki je naveličan negativnosti v naši družbi, nariše najpozitivnejše novice, ki so se zgodile v 2018
V zraku · buzz buzz

“Nisem novinar ali vplivna oseba, a želim s svojo umetnostjo vnesti nekaj pozitivnosti,” je ob svojih ilustracijah zapisal umetnik Mauro Gatti, ki je dokazal, da je v morju negativnih dogodkov mogoče najti tudi nekaj dobrega. Luč na koncu tunela očitno obstaja.

V letu 2018 se je ponovno izkazalo, da negativne, temačne in gnusne novice žanjejo največ uspeha med bralci časopisov in gledalci poročil. Kronika je verjetno bila znova najbolj brana stran v časopisih in najbolj spremljana minuta na televizijskih poročilih.

Mauro Gatti se na vse načine želi upreti tej ostri retoriki, ki prežema medije po vsem svetu. Ustvaril je nekaj pozitivnega! Kot anti-strup negativnemu je v ilustracijah prikazal pozitivne novice, ki so se zgodile v letošnjem letu. Z njimi želi vnesti pozitivnost in srečo, ki naj bi nas gonili, da tudi mi širimo dobre novice.

Umetnost, tehnologija, hrana, znanost, pravice živali, človekove pravice – napredovali smo na tolikih področjih, a se tega verjetno niti ne zavedamo zaradi vpliva, ki ga imajo negativne novice na našo družbo. V letu 2018 smo dosegli veliko, a imamo še veliko za postoriti.

Galerija slik – Najpozitivnejše novice, ki so se zgodile v 2018

Francija je prepovedala trgovinam z živili, da mečejo odvečno hrano v smeti. Morajo jo donirati ali plačati kazen.Odpri galerijo
Kaj je narobe s to sliko? Poglej risbo: če ugotoviš, kaj je narobe z njo, si deloholik Brez naslova V tem prazničnem oglasu so izračunali, koliko časa še imamo z našimi najdražjimi, in rezultati te bodo zlomili Kaj je na tebi najbolj privlačno glede na tvoj astrološki znak? Kaj je na tebi najbolj privlačno glede na tvoj astrološki znak? cover-sanska-zenska Nepogrešljive lastnosti, s katerimi vsaka ženska obnori moškega · · · · ·