cover-jajce-hisa
Utrip mesta · arhitektura

Si predstavljaš da bi tvoj kreativni studio plaval na vodi, oblika pa bi spominjala na jajce? Danes nove koncepte prostora načrtujemo v sodelovanju z naravo in ohranjanjem okolja. Umetnik Stephen Turner je v sodelovanju z organizacijo SPUD Group and PAD Studijem oblikoval “Exbury Egg”, jajčasto obliko mikro doma, ki plava na vodi. Tam pravkar tudi živi in ustvarja.

Ta lesena plavajoča hiška na vodi ponuja prostor za kreativno razmišljanje in ustvarjanje znotraj in zunaj prostora. V notranjosti najdemo le najnujnejše elemente, ki jih vsakodnevno uporabljamo; tuš, štedilnik, sedež, maksimalno izkoriščeno shrambo in visečo mrežo. “Exbury Egg” kot edini vir energije uporablja sončno energijo. Naravna barva lesa plavajoče hiške ustvarja prijetno atmosfero za sproščanje in harmonijo z naravo.

Oblika hiške pritegne pozornost in se obenem odlično prilagaja okolju. Lastniku pa omogoča neposredno izkušnjo in doživetje v popolnem stiku z naravnim ciklom in procesom narave. Zasnovana je tako, da je privezana kot čoln, ki se dviga in spušča glede na ustvarjeno plimovanje.

Življenje umetnika Stephena Turnerja lahko od 15. julija 2013 do 14. julija 2014 spremljate na njegovem blogu med kreativnim procesom ustvarjanja in življenja z naravo. Kaj mislite kako je preživel nevihto in kako si vsako jutro skuha kavo? Preverite na blogu http://exburyegg.me/.

Več fotografij plavajoče hiške si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
Floating-skateboard-ramp-on-Lake-Tahoe-by-Jeff-Blohm-and-Jeff-King_dezeen_ss_1 Plavajoči skate park Štirje kontejnerji sestavijo dvonadstropno rezidenco. Foto: CG Architectes 12 domov, narejenih iz kontejnerjev Studio na 20. kvadratnih metrih funkcionira bolje, kot si lahko zamislite cover-bazeni-2 25 najbolj izjemnih bazenov na svetu · ·