George Michael
Kulturni izbor · glasba

Leto 2016 ni bilo prijazno do glasbe. Umrl je namreč še en glasbeni velikan – George Michael. Prisluhnimo najboljšim skladbam legendarnega britanskega glasbenika, ki se je s skladbo Last Christmas zapisal v srca mnogih. Umrl je na božični dan, 10 let po tem, ko je odšel James Brown in v istem letu, ko sta nas zapustila tudi David Bowie in Prince.

Umrl je George Michael, ena od najbolj prepoznavnih ikon pop glasbe v zgodovini. Star je bil 53 let, umrl pa je na božični dan. “Z veliko žalostjo potrjujemo, da je naš ljubljeni sin, brat in prijatelj George umrl mirno na svojem domu,” je sporočil njegov publicist.

PREBERITE ŠE: David Bowie: zbogom, ikona pop kulture!

George Michael je kariero začel kot član zasedbe Wham!, ki je zaslovela s skladbo Last Christmas. V osemdesetih je odšel na svoje. Njegov album Faith so prodali v skoraj 20-milijonski nakladi. Svoj zadnji album je izdal leta 2014 (Symphonica), leta 2017 pa v kinematografe prihaja dokumentarni film o duetu Wham! Najbližje nam je bil leta 2011 v Zagrebu. V svoji dolgoletni dolgi karieri je pevec s pravim imenom Georgios Kyriacos Panayiotou prodal več kot 100 milijonov albumov.

Brezčasne skladbe Georga Michaela:

Wham! – Last Christmas

George Michael – Faith

Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go

George Michael – Freedom!

Wham! – Everything She Wants

Wham! – The Edge of Heaven

George Michael – Outside

George Michael – Careless Whisper

George Michael – Too Funky

Aretha Franklin and George Michael – I Knew You Were Waiting (For Me)

George Michael – I Want Your Sex (1987)

Elton John feat. George Michael – Don’t Let the Sun Go Down on Me

Queen feat. George Michael (v ozadju lahko vidimo Davida Bowieja) – Somebody to Love


AndrÇ Rieu_Close Up Koncert: André Rieu, mednarodna zvezda junija 2017 prvič v Sloveniji silvestrovanje v ambasadi gavioli Silvestrovanje v Ambasadi Gavioli 2016 Rock in Vienna 2017 Glasbeni festival Rock in Vienna 2017 – Dunaj bo že tretjič prestolnica rocka gipsy_kings_ljubljana Koncert: Gipsy Kings bodo aprila 2017 nastopili v Ljubljani ·