René Artois v TV-seriji Alo Alo
Kulturni izbor · film

Umrl je igralec Gordon Kaye, ki se je proslavil z vlogo v seriji Alo Alo (‘Allo ‘Allo! , kjer je kot René Artois uprizarjal točaja in lastnika gostilne med leti 1982 in 1992 ter se pojavil v vseh 83 epizodah BBC-jeve TV-serije. Nepozabnega Renéja in njegove znamenite citate dobro poznamo tudi Slovenci, saj je serija doživela številne ponovitve tudi na naših programih. Oglejte si njegove najbolj smešne trenutke v vlogi Renéja.

Poslovil se je Gordon Kaye, slavni René iz serije Alo Alo (‘Allo ‘Allo!), britanske situacijske komedije, ki se je norčevala iz 2. svetovne vojne in je prikazovala življenje v Franciji pod nemško okupacijo v izmišljeni francoski vasici Nouvion, ki so jo zasedle nemške sile.

PREBERITE ŠE: Napovednik: Hiša iz kart (House of Cards), 5. sezona

Gostilničarja Renéja Artoisa, ki je bil razpet med francoskim odporniškim gibanjem in nemškim poveljniškim vrhom, ki so redno zahajali v njegovo gostilno, in je znan po številnih frazah, kot je ”Utihni stara vešča” ali pa ”Ti, trapa”), je Gordon Kaye uprizarjal tudi na gledaliških odrih, na TV-zaslonih pa smo ga nazadnje videli leta 2007 v posebni epizodi serije Alo, Alo, sicer pa je nazadnje nastopal v seriji Revolver (2004).

Leta 1990 je doživel hudo prometno nesrečo, kljub resnim poškodbam glave pa je posnel še dve sezoni TV-serije, v kateri se je z nepozabnim Renéjem Kaye za večno zasidral v naša srca. Preboj je sicer doživel v seriji Coronation Street, kjer je igral Bernarda Butlerja, nečaka Elsie Tanner, poleg naštetih pa je nastopil še v vrsti humorističnih nanizank, kot so Are You Being Served?, Till Death Us Do Part in It Ain’t Half Hot Mum.

Gordon Kaye kot René:

Utrinki iz serije Alo AloOdpri galerijo

Gordon Kaye – smešni trenutki v vlogi Renéja:


Plakati za romantične komedije Ste opazili, da so vsi filmski plakati za romantične komedije enaki? Mali šef (2017) Filmski napovednik: Mali šef (The Boss Baby, 2017) robert-de-niro-vito-corleone-godfather-part-ii Znani igralci na avdicijah za vloge, ki jih niso dobili Hiša iz kart Napovednik: Hiša iz kart (House of Cards), 5. sezona ·