prikazna
Kulturni izbor · film

Filmski svet je pretresla novica o smrti ameriško-kanadskega režiserja Georgea A. Romera, ki je na velika platna zaznamoval s filmi o zombijih. Njegova smrt je posledica obolenja za pljučnim rakom, ki je režiserja pestil že dlje časa.

Da bi bila novica še toliko bolj grenka, pripomore tudi dejstvo, da bi moral režiser prejšnji teden obiskati Slovenijo v sklopu Grossmanovega festivala. Zaradi očitnih razlogov je obisk odpovedal. V svoji karieri je režiser posnel kultne filme, kot so Noč živih mrtvecev (Night of the Living Dead, 1968), Zora živih mrtvecev (Dawn of the Dead, 1978) in Dežela živih mrtvecev (Land of the Dead, 2005). Mnogi njegovi filmi so dobili tudi remake, najbolj znan je gotovo ravno tisti o Zori živih mrtvecev, ki ga je leta 2005 posnel Zack Snyder.

Romero je v žanru grozljivke zagotovo pustil močan pečat in njegov vpliv se bo čutil še dolgo časa.

Davos_2x04 Ekskluzivno: intervju z zvezdnikom iz serije Igra prestolov A Few Less Men (1) Filmski napovednik: Poročne priče 2 (A Few Less Men, 2017) funmomdinner2 Filmski napovednik: Mame na večerji (Fun Mom Dinner, 2017) maxresdefault (8) Napovednik za dokumentarec Diana, Our Mother: Her Life and Legacy · · · · ·